Foto: Skånegårdar.seFoto: Skånegårdar.se
 Foto: Skånegårdar.se
Foto: Skånegårdar.seFoto: Skånegårdar.se
 Foto: Skånegårdar.se
Foto: Skånegårdar.seFoto: Skånegårdar.se
 Foto: Skånegårdar.se

Miljongården till salu: ”5000 som varit inne”

Publicerad

En hästgård belägen mellan travbanorna Vaggeryd och Mantorp är till salu. 

Enligt mäklaren Mikael Sjöberg är intresset för gården redan stort. 

– Efter ett dygn är det redan 5000 som varit inne och kollat på den på Hemnet, säger han. 

Har du några miljoner kronor över, sysslar med någon form av hästsport, och funderar på att köpa gård? 

Då finns just nu det eftertraktade objektet Änkarp 1 till salu. 

Gården har ett utgångspris på nio miljoner kronor, och passar enligt mäklaren Mikael Sjöberg utmärkt för dig som är aktiv inom galopp, ridsport eller travsport. 

– Den nuvarande ägaren har hållit på med dressyr och fälttävlan, och jag skulle säga att gården passar bra för trav- och galoppfolk, säger han. 

”Det är så klart en fördel”

Gården har bland annat en galoppslinga på cirka 400 meter, som även går att göra om till en travslinga. 

Dessutom finns det två välkända travbanor inom en timmes avstånd med hästtransport från gården. 

– Det är väl cirka 45 minuter till Vaggeryd med hästtransport. Sedan tar det väl ungefär en timme att köra till Mantorp. Så man kan säga att det ligger däremellan, vilket så klart är en fördel, säger Mikael Sjöberg. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

5000 som varit inne – på ett dygn 

Hur har intresset varit? 

– Efter ett dygn är det redan 5000 som varit inne och kollat på den på Hemnet, så jag skulle säga att det är ett stort intresse. Sedan är det klart att det är ett större steg från det till att göra affär. 

Är det många som hört av sig? 

– Ja, det är ett gäng som hört av sig. Det har varit ett bra intresse.

Någon inom travbranschen? 

– Det vågar jag faktiskt inte svara på. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag