Peter Forsberg slog till på auktionen - köpte den näst dyraste hästen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNPeter Forsberg slog till på auktionen - köpte den näst dyraste hästen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Peter Forsberg slog till på auktionen - köpte den näst dyraste hästen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Unibets grundare Anders Ström spenderade tre miljoner på en häst. Foto: CK / HINGSTFOTOGRAFENUnibets grundare Anders Ström spenderade tre miljoner på en häst. Foto: CK / HINGSTFOTOGRAFEN
Unibets grundare Anders Ström spenderade tre miljoner på en häst.  Foto: CK / HINGSTFOTOGRAFEN
Lutfi Kolgjini med familj har arrangerat Kolgjini Sales sedan 2006. Foto: LJ / KANAL 75 ABLutfi Kolgjini med familj har arrangerat Kolgjini Sales sedan 2006. Foto: LJ / KANAL 75 AB
Lutfi Kolgjini med familj har arrangerat Kolgjini Sales sedan 2006.  Foto: LJ / KANAL 75 AB

Peter Forsberg slog till med miljonköp

Publicerad

Under måndagskvällen hölls Kolgjini Sales för elfte gången i ordningen.
Då slog den tidigare hockey-stjärnan Peter Forsberg till med ett miljonköp.
"Foppas" stall plockade hem stoet Galaxy Am för 1,5 miljoner kronor. 

Auktionens dyraste häst köpte Unibet-grundaren Anders Ström - den gick för tre miljoner kronor. 

– Han var en av de allra bästa, han stod överst på vår lista över de vi betygsatt och vi köpte de tre översta, säger Anders Ström till Travronden. 

2006 hölls Kolgjini Sales för första gången, en auktion som arrangeras av familjen Kolgjini som auktionerar ut ettåriga hästar hemma på sin gård i Skåne.

Lutfi Kolgjini berättade inför auktionen att flera kända namn skulle dyka upp, däribland Unibets grundare Anders Ström. 

– Många fina hästar och ett stort gäng fina kunder som kommer på besök, sa han då. 

Peter Forsberg har ett stort travintresse. Foto: HANNES BERGDAHL / EXPRESSEN TV

"Bästa Muscle Hill-avkomman" 

Kanske överträffade auktionen stjärnkuskens förväntningar. Efter en seg start slutade det med att Anders Ström budade hem Nagamori Hill för tre miljoner kronor. Vilket gör hingsten till den dyraste auktionshästen någonsin. 

– De flesta efter Muscle Hill har ofta någon defekt men springer fantastiskt ändå. Den här är helt korrekt, jag tror att vi äger den bästa Muscle Hill-avkomman nu, säger Anders Ström till Travronden. 

 

LÄS MER: Peter Forsberg om travintresset: "Lägger för mycket tid"

 

Unibet-VD:n Anders Ström köpte auktionens dyraste häst, den kostade tre miljoner kronor. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

"Foppa" köpte näst dyraste hästen

Enligt Anders Ström rörde det sig inte om något överpris. 

– Hade han sålts i USA på exempelvis auktionen i Lexington tror jag att den hade kostat 400.000 dollar. 

Anders Ström driver Stall Courant, och budade också hem Brexit (240 000 kronor) och Gabrielle Am (340 000 kronor) under auktionen. 

Den näst dyraste hästen på Auktionen blev Galaxy Am som köptes av Peter Forsberg och hans stall Forspro AB & Lerstenen Invest AB. Stoet gick för 1,5 miljoner kronor. 

 

LÄS MER: Peter Forsbergs miljardaffärer - "Är för mina barn" 

 

Dyraste hästarna - Kolgjini Sales

1. Nagamori Hill, hingst, 3.000.000 kronor

2. Galaxy Am, sto, 1.500.000 kronor

3. Carolina Reaper, sto, 1.150.000 kronor

4. The Bald Eagle, hingst, 750.000 kronor

5. Hills Delight, sto, 700.000 kronor

7. Be The One, sto, 650.000 kronor

8. Eagle Hall, hingst, 600.000 kronor

9. Gulfstream Am, hingst, 530.000 kronor

10. Ultravox Face, hingst, 380.000 kronor

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag