Nuncio Foto: / KANAL75Nuncio Foto: / KANAL75
Nuncio Foto: / KANAL75
Nuncio, Stefan Melander och Örjan Kihlström efter elitloppet Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Nuncio, Stefan Melander och Örjan Kihlström efter elitloppet Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Nuncio, Stefan Melander och Örjan Kihlström efter elitloppet Foto: LJ / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Melander bekräftar planen för stjärnan

Publicerad

Det har tisslats och tasslats om det ett tag. 

Nu bekräftar Stefan Melander att Nuncio siktar mot Frankrike. 

Och det franska superloppet Prix d'Amerique. 

– Efter mycket funderande kom vi fram till att satsa på Frankrike och vinter-meetinget, säger Melander till Travronden. 

2016 var ett riktigt guldår för Stefan Melanders stjärnhäst Nuncio. Hingsten drog in drygt 9,4 miljoner kronor i prispengar och tog elva raka segrar. Det blev bland annat seger i Elitloppet, Oslo Grand Prix och Mastersfinalen. 

I år har det dock gått sämre för hästen, och i Elitloppet blev det bara en femteplats. Under midsommarloppet i Rättvik blev han besegrad av både On Track Piraten och Order To Fly – och efter det har snacket som gått mest handlat om huruvida hästen har gjort sitt på elitnivå. 

"Matchningen är i stort sett klar" 

Nu gör Stefan Melander en ny satsning med stjärnhästen. 

Det blir en vinter i Frankrike och satsning mot storloppet Prix d'Amerique. 

– Först var vi tvungna att bestämma oss om framtiden för hästen. Det har funnits intressen i USA för att ha Nuncio som avelshingst. Samma möjligheter finns förstås här i Sverige. Men efter mycket funderande kom vi fram till att satsa på Frankrike och vinter-meetinget. Jag har matchningen i stort sett klar, säger han till Travronden. 

"Känns väldigt fin" 

Stefan Melander har en gård i Normandie, och till Travronden säger han att Frankrike-satsningen kommer att inledas med loppet Prix de Bretagne den 19 november. 

Formen på Nuncio menar han han är bra. 

– När vi väl bestämde oss för Frankrike ändrade jag träningen helt – till enbart backträning. Han känns väldigt fin, ingen häst i stallet tar backen lika lätt som han. Det både känns och visar sig på pulsmätaren. Han ligger lågt i puls. Nu kör vi i backen till första loppet, sedan släpper vi på den tunga träningen. Han känns som sagt bra och jag hoppas att han ska vara lika fin i loppen, säger han till facktidningen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag