Ett vinnande koncept. Daniel Redén (höger) och övriga gänget kring Propulsion gör succé efter succé. Foto: Micke Karlsson/Kanal 75
Ett vinnande koncept. Daniel Redén (höger) och övriga gänget kring Propulsion gör succé efter succé. Foto: Micke Karlsson/Kanal 75

"Den stora mästaren var helt enorm – igen"

Publicerad

Mästaren var tillbaka.

Och försvarade sin titel.

Propulsion var enorm.

Propulsion vann Norrbottens Stora Pris i fjol och sprang in över fem miljoner kronor under säsongen. Efter gårdagens triumf har det blivit nästan fyra millar den här säsongen. 

Daniel Redéns stjärnhäst fick vandra utvändigt Mosaique Face i går. Det påverkade inte utgången av loppet. 

I början av upploppet kopplades greppet. Segern blev säker även om Oasis Bi  närmade sig den sista biten.

– Propulsion kändes väldigt fin och var grym. Det är en ruggigt fint häst med bra löphuvudet, sa Örjan Kihlström. 

Propulsion vann på det nya banrekord på 1.10,7.

Det är svårt att tro att han bara gjort 45 starter. 

Daniel Redén har kört in överlägset mest pengar i år och toppar tränarligan med cirka fem miljoners marginal. Stallkamraten In Vain Sund blev trea i huvudloppet och är under stark utveckling.

Whitehouse Express gick runt 1.10,4 sista 1 400 i Silverdivisionen. Han gick knappt men säkert förbi Officer C.D. strax före mål. 

"Gör om, gör rätt"

ATG hade stora tekniska problem i går. Starten av V75 blev uppskjuten, men endast med tio minuter.

Det hjälpte få spelare. Flera tippare kunde inte lämna sina spel. 

Kritiken var massiv på sociala medier.

”Nu är jag riktigt irriterad, hur kan de köra i gång V75 när man inte kunnat lämna in tipsen på minst 1 timme innan start! Detta är en stor skandal!”.

”ATG hade så lång tid på sig att fixa detta. De hade också möjlighet att skjuta på starten ännu mer eftersom inga defileringar hade inletts. Att man får problem är en sak men att sedan strunta totalt i alla sina trogna kunder, herregud, riktigt riktigt pinsamt och skandal!”

– Vi har haft driftstörningar som drabbat vissa kunder. De har stött på problem på insättning och inlämning. Men hos ombud och på banor har det fungerat som det ska, säger Camilla Filipsson, informationsansvarig på ATG. 

På grund av strulet blev omsättningen bara 70 miljoner kronor, vilket var hela tio miljoner sämre än motsvarande tävlingsdag i fjol.

ATG har haft problem med driftstörningar till och från de senaste åren.

Gör om och gör rätt.

"Levde rövare"

Det var stor dramatik i kallblodsloppet. Storsjarmören och Ove A Lindqvist var först i mål, men ekipaget blev diskvalificerat för trängning mot Tangen Haap och Björn Karlsson.

– Vi ser att Ove A Lindqvist sitter i andraspår. 300 meter före mål trycker  han sig ut ett spår. På upploppet blir det ytterligare en förflyttning, förklarade riksdomaren Björn Persson.

Art Nökkve hade levt rövare under natten och sparkat sönder en box.

Skickligt understödd av Håkan Skoglund fixades fjärde raka segern.

Cali Maks gick vasst efter galopp senast och ska passas framöver.

Örjan Kihlström spikade sig med både Propulsion och Whitehouse Express i Expressen.

Kommande omgång är på söndag, då Kalmar arrangerar sitt årliga midsommartrav.

Då är det jackpott och jag hoppas verkligen att alla som vill kan spela.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag