Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mästaren får tipset – trots bakspåret

Very Kronos – försvarar sin SM-titel?
Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Åby.

V75-1

Spännande att Daniel Redén plockar ut fyraåriga 6 Honey Mearas i Sto-SM. Trots att det blir första mötet mot mer rutinerat motstånd lär hon segerstrida! 11 Mellby Free var duktig tvåa i Gulddivisionen senast och är ett tidigt streck trots ett tråkigt utgångsläge.

V75-2

Treåringarnas uppgörelse. 4 Ivensong är en fransyska som vann på respektingivande 1.12,0/2 175 meter senast och lär vara ute i angeläget ärende. 5 Aquarius Face missade att kvala in till Kriteriet men är bra nog att tampas om de bästa placeringarna.

V75-3

Monté-SM har plats på kupongen och det känns rätt i mina ögon. Robert Bergh lånar ut 3 Mindyourvalue W.F. till Eric Raffin och är min klara favorit till segern. Har tävlat starkt under sadel förut. 4 Uncle Töll imponerade senast. 2 Rajesh Face har ju hög kapacitet.

V75-4

9 Gerben toppspurtade senast och är en häst man måste ha under lupp. Nu svingar sig Magnus A Djuse upp i sulkyn och ekipaget kan vara rätta draget i Ungdoms-SM. 1 Lucifer Sam och 6 The Engine är en duo som ska räknas tidigt om man garderar loppet.

V75-5

6 Aetos Kronos gör sin första start efter segern i Jubileumspokalen och är formen som det ska är han ett givet bud. 7 Don Fanucci Zet var chanslös mot Aetos Kronos på Solvalla men känslan är att han kommer att vara närmare i mål nu. 2 Extreme är loppets joker.

V75-6

4 Calgary Games behöver ingen närmare presentation. Han går ut som klar favorit i Europaderbyt och kommer att bli hårt streckad. Den franska trion 3 Hirondelle Sibey, 6 Heliade du Goutier och 7 Helgafell är dock inga dåliga hästar och det kan bli ett sevärt race!

V75-7

SM-loppet avslutar dagen. 10 Very Kronos fullföljde godkänt trots förlusten senast. Spåren är inte lika avgörande över 2 640 meter och han är mitt förstabud i loppet. 12 Born Unicorn har glänst i Silverdivisionen och gör en spännande start. 8 Milliondollarrhyme är bortlottad?