Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Månprinsens arvtagare krossade motståndet

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD / TR Media / Lena Emmoth

Månlykke A.M. visade under söndagen att han vill vara en del av eliten.

Han krossade nämligen motståndet på V75.  

– Han leker med dem nu, han gör som han vill. Han vill köra ifrån de andra nu, han tycker att det här är roligt, säger Micke Nybrink i TV12. 

I december avlivades Månprinsen A.M. Tränaren Gunnar Melander hade inget val, då hästen blivit elak och farlig. 

Under söndagen visade Månprinsens son, Månlykke A.M., att han blir att räkna med framöver. 

– Det spelar ingen roll vad de andra gjort, de hade inget att komma med i dag, säger Micke Nybrink i TV12. 

– Hästen är underbar, och Gunnar Melander gjorde allt rätt också. Men han hade kunnat köra loppet baklänges och vunnit också. Hästen har en sån överkapacitet, säger Jennifer Tillman. 

Ingen svag länk 

Inför loppet var många av konkurrenterna inne på att de skulle kunna sätta käppar i hjulet för favoriten. Men kusken, tillika tränaren, Gunnar Melander gjorde allt rätt. 

– Vi pratade om att Gunnar skulle kunna vara en svag länk i kedjan. Men det går i princip inte att köra ett bättre travlopp än han gjorde idag, säger Micke Nybrink. 

Gunnar Melander själv menar att hästen utvecklats kraftigt. 

– Jag är jättenöjd faktiskt. Han var fin från start och allting. Jag visste inte riktigt var jag hade honom med voltstart. Men han var fin hela tiden. Då tänkte jag att jag kör fram när det är medvind, säger Gunnar Melander och fortsätter.

– Han är snabb och stark, det är han faktiskt. Han har utvecklats enorm i vinter. I fjol kände jag honom aldrig så här fin som nu. Det känns som han är 60 meter bättre. När han möter de här och man bara undrar var de tog vägen?