Månprinsen hade onekligen lekstuga

Publicerad

Månprinsen A.M. hade lekstuga.

Firma Adielsson/Båth också.

Gunnar Melander och Månprinsen A.M. motsvarade spelarnas högt ställda förväntningar. Men ekipaget fick ingen drömstart från springspåret, direkt. Nej, det blev en blytung inledning fram till dödens på första långsidan. Ledande Myr Faksen drog på rejält i täten för att grilla favoriten på utsidan.

Men det spelade ingen roll överhuvudtaget. Snyggingen Månprinsen satte enkelt klorna i ledaren – och sprang sedan undan helt obesvärat i fin stil.

I och med onsdagens seger är stjärnhästen nu väldigt nära sju miljoner kronor på kontot.

Snacka om undantagshäst.

Det var monté på kupongen. Med blandade reaktioner av mejlen i min inkorg att döma.

Loppet blev ganska händelserikt men när krutröken väl lagt sig var Narold Vox den starkaste. Reds riktigt snyggt av Jenni H Åsberg som verkligen hittade rätt väg under loppets gång. En vass montéryttare.

Men återigen var det hästar med inom ett stort miljonspel som inte hade gått lopp för sadel innan (bland annat vinnaren), vilket man tycker borde vara ett högst rimligt krav.

Gör om, gör rätt!

Firma Adielsson/Båth fortsätter att skörda fina framgångar. I lördags vann duon som bekant Uppfödningslöpningen med Global Welcome.

I går blev det hela tre segrar på Solvalla inom V86-ramen.

Hatten av!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag