Månprinsen bjuder på en ny uppvisning

Publicerad

LÖRDAG

Umåker, 21 april

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1

V75 – del 2

Bästa spikarna

V75-5: 5 Månprinsen A.M.

Månprinsen A.M. har haft uppvisning i de två senaste starterna och har inte fått det serverat på något sätt. Börjar från ett bra läge bakom bilen och borde få en skaplig position. Han möter några bra hästar men är formen som senast ska det vara en ypperlig segerchans.

V75-6: 7 Disco Volante

Femårige Disco Volante har öppnat säsongen på ett snyggt sätt och att han inte fick slag på en mycket bra Pastore Bob senast var inget att säga om. Han lär laddas framåt direkt från sjundespåret och vi tror att han är så pass bra att han kan lösa uppgiften även om han inte skulle komma till ledningen.

Spetsdragen

V75-1: 4 Diamanten

Det är två hästar som sticker ut lite mer än övriga. Men då vi tror att Diamanten har bättre chans att nå ledningen än Makethemark avgör det också valet av tipsetta.

V75-3: 2 Digital Ink

Samma sak här. Digital Ink är nog raskare från start än värsta hotet Cruzado Dela Noche och det kan visa sig vara helt loppavgörande till slut.

V75-7: 8 Angle of Attack

Faktum är att Angle of Attack öppnar som snabbast med spår långt ute på vingen och han har spetsat från det här läget i Umeå förut.

Skrällbuden

V75-2: 9 Rally Esset

Var inte stort slagen som trea senast bakom bra hästar och på visad toppform kan det vara farligt att räkna bort honom.

V75-4: 8 Total Recall

Total Recall var godkänd i finalerna senast trots en blygsam placering. Gången innan fick han ge sig knappt mot en sådan bra häst som Who’s Who. Och vid gardering behöver inte ett streck vara bortkastat.

Tänk på att ...

V75-2: 4 Sir Henry P.Hill

Jörgen Westholms häst har inlett säsongen starkt och visade bra distansförmåga som tvåa över tre varv näst senast. Om inte spåret ställer till det kan han bli segerfarlig.

V75-7: 5 Qahar Q.C.

Kommer inte att rada segrar som förut nu när det är snabbare banor och han har dessutom kommit upp i klasserna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag