Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannens miljonchock: ”Jag visste ingenting”

Foto: LJ / TR Media

Han spelar samma V75-rad för 48 kronor varje lördag.  

Och rättar oftast raden på måndagar.  

Nu berättar mannen själv om chocksamtalet från ATG:s Hans G Lindskog på söndagskvällen.  

– När jag fick reda på allting så var det en euforisk känsla, säger han. 

Trots att ingen lyckades pricka in sju rätt resulterade lördagens V75-omgång i miljonvinster ändå. 

En av de vinnande lapparna lämnades in för 48 kronor – av en man som själv inte följde loppen live. 

Vinsten: 1,4 miljoner kronor. 

– När jag förklarade för honom att han var tvungen att trycka på ”rätta kupong” och sedan frågade: Vad står det nu? Svarade han: Det står 1,4 miljoner. Det stämmer, svarade jag. Du har vunnit en och en halv miljon. Då hörde jag skrik i bakgrunden från familjen i bakgrunden, berättade ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog under måndagen. 

SM-guld och miljonbesked samma kväll 

Nu berättar mannen själv om chocken när han fick samtalet från ATG, ett dygn efter att han blivit miljonär utan att veta om det. 

– Jag blev rätt så uppspelt. Jag höll på att gräva fram dräneringsrören i huset eftersom jag skulle laga dem. När jag fick reda på allting så var det en euforisk känsla. Det blev inte så mycket mer grävande den kvällen, säger han. 

Du hade verkligen ingen aning? 

– Nej, jag visste ingenting. Jag bara kör en rad varje helg och hoppas på det bästa. Sedan rättar jag oftast raden på måndagar. Sedan fick jag ett samtal på kvällen. 

Blev det något firande? 

– Bara en och en halvtimme senare skulle jag se MFF. Sedan vann de guld också. Så allting gick i 110 hela vägen. Vi skulle hinna göra middag, äta och se matchen. Så man hann knappt tänka efter. Men nu några dagar senare känns det helt underbart. 

Du kan inte haft så många bättre söndagar i livet? 

– Nej, det stämmer. Det är i sådana fall när ett av barnen föddes. Jag tror ena var på söndagen, säger han och skrattar. 

– Men nej, mycket bättre söndag kan man inte få. Sedan var det ju fars dag också. 

Kör alltid samma rad: ”Gick vägen” 

Att lägga raden var inte speciellt komplicerat. Mannen kör nämligen exakt samma varje lördag. 

– Jag spelade en Harry Boy en gång i tiden och har sedan kört vidare på exakt samma rad varje vecka efter det. Och den här gången gick det vägen.  

Har du vunnit tidigare? 

– 1 500 kronor vann jag någon gång. Men annars har det nog inte blivit så mycket. Jag har tänkt att det kanske händer någon gång. 

Vad ska du göra för pengarna? 

– Vi ska renovera huset. Vi hade ju tänkt ta lån men det behöver vi inte göra nu. Så det blir så till en början. Vi ska inte strö pengar omkring oss.