Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Månlykke A.M. bröt stjärnans supersvit

Foto: David Schreiner / TR Media / ©mittbild.s

20 raka segrar fick räcka. 

Gunnar Melanders kallblodsstjärna Månlykke A.M. plockade ner Odd Herakles från ”dödens”. 

– Travvärlden har en ny kallblodskung. Han heter Månlykke A.M., utbrister programledaren Per Skoglund i V75 Direkt. 

Den norske kallblodsstjärnan Odd Herakles har dominerat de nordiska kallblodsloppen i snart två år. 

Inför lördagens V75-omgång på Bergsåker hade superhästen tagit 20 raka segrar. En svit som de flesta trodde skulle förlängas. 

Största motbudet, Gunnar Melanders Månlykke A.M., son till den nyligen avlidne jättestjärnan Månprinsen, drog nämligen mardrömsspåret elva. 

Men Melander och Månlykke A.M. ville annat. 

”Världens bästa... Säger norrmännen” 

Efter att Odd Herakles planenligt, och enkelt, tagit sig till ledningen avancerade Månlykke A.M. snabbt fram utvändigt, och signalerade att den norske kallblodskungen skulle få slita för segern. 

För på upploppet var Gunnar Melanders ögonsten bara bäst – och tog hem superduellen. 

– Är inte det där stor travsport, då vet jag inte vad som är det. Världens bästa kallblod säger norrmännen. Nu kanske han inte är i sitt livs form och fick en hårding på utsidan… Då stod han inte pall, säger experten Micke Nybrink i V75 Direkt. 

– Travvärlden har en ny kallblodskung. Han heter Månlykke A.M. Titta sista biten när han bara kliver ifrån, utbrister programledaren Per Skoglund. 

”Vi fick ett jävla grisspår” 

Hästens uppfödare Anna-Maria Öberg hade svårt att hålla tillbaka tårarna efter loppet. 

– Nu har vi gjort det igen. Det är så otroligt att få vara med om något sånt här. Han bara vill vinna. Vi fick ett jävla grisspår, men det fanns inget annat. Vi skulle bara vinna det här. Han är riktigt bra nu, säger hon i V75 Direkt. 

Även Gunnar Melander var givetvis belåten efter segern. 

– Jag har en väldigt bra häst. Han förvånar mig hela tiden. Med 800 kvar kände jag efter om det fanns något… Med 500 kvar tänkte jag att vi skulle börja smygöka och sedan bara vek jag pisken utåt. Det är roligt att få ha en sådan här häst när man hållit på ett tag, säger Melander i TV12:s sändning.