Lennart Ågren efter segern i Elitloppet 2015. Foto: KANAL75 / KANAL75Lennart Ågren efter segern i Elitloppet 2015. Foto: KANAL75 / KANAL75
Lennart Ågren efter segern i Elitloppet 2015.  Foto: KANAL75 / KANAL75
Lennart Ågren med dotter under Elitloppet 2015. Foto: Simon Hagen/Stall tzLennart Ågren med dotter under Elitloppet 2015. Foto: Simon Hagen/Stall tz
Lennart Ågren med dotter under Elitloppet 2015.  Foto: Simon Hagen/Stall tz

Mångmiljonären stod för dubbla miljonköp

Publicerad

Lexington Sales pågår just nu i USA.

Och svenskarna har varit flitiga på auktionen - natten till torsdag köpte svenskar travhästar för hela 22 miljoner kronor.

Dyrast köpte Lennart Ågren, mannen bakom Svea Ekonomi. 

Just nu pågår Lexington Sales i USA.

Den stora auktionen har lockat flera svenska miljardärer – under natten till onsdag slog Anders Ström till med ett miljonköp.

I natt var flera andra svenskar fligtiga på auktionen, och Lennart Ågren, mannen bakom Svea Ekonomi, slog till på en riktig dyrgrip.

Han  köpte nämligen ettåriga travhästen Beautiful Sin för 480 000 dollar – strax över fyra miljoner kronor, det rapporterar Sulkysport.se.

Han köpte dessutom hingsten Practical Cat för nästan två miljoner kronor.

Satsat på sporten länge

Lennart Ågren har länge satsat stort på travsporten. Han har tidigare vunnit Elitloppet som ägare, och tidigare i år tog han hem det största loppet i USA – The Hambletonian – med Åke Svanstedt-tränade Perfect Spirit

Det var även en hel del andra svenskköp på auktionen – totalt köpte svenskarna hästar för drygt 22 miljoner svenska kronor.

"Förstod det skulle kosta"

Natten mot onsdag var det också en del miljonköp. Då köpte Anders Ström, miljardär och grundar av spelbolaget Unibet, det dyraste objektet. 

Han slog nämligen till på ettårige hingsten Rifleman.

 – Rifleman är efter ett världssto och det är hennes första föl. Det här är också Father Patricks första kull, så vi förstod att Rifleman skulle kosta en hel del pengar. Nyligen köpte vi en svenskuppfödd Muscle Hill-avkomma för ungefär samma prissumma ( Nagamori Hill på Kolgjini Sales för tre miljoner svenska kronor). Jag kan inte avgöra om Rifleman är bättre eller sämre, så därför slog vi till på båda, berättade Anders Ström för drf.com, enligt Travronden

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag