Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mångmiljonären stod för dubbla miljonköp

Lennart Ågren efter segern i Elitloppet 2015. Foto: KANAL75 / KANAL75
Lennart Ågren med dotter under Elitloppet 2015. Foto: Simon Hagen/Stall tz

Lexington Sales pågår just nu i USA.

Och svenskarna har varit flitiga på auktionen - natten till torsdag köpte svenskar travhästar för hela 22 miljoner kronor.

Dyrast köpte Lennart Ågren, mannen bakom Svea Ekonomi. 

Just nu pågår Lexington Sales i USA.

Den stora auktionen har lockat flera svenska miljardärer – under natten till onsdag slog Anders Ström till med ett miljonköp.

I natt var flera andra svenskar fligtiga på auktionen, och Lennart Ågren, mannen bakom Svea Ekonomi, slog till på en riktig dyrgrip.

Han  köpte nämligen ettåriga travhästen Beautiful Sin för 480 000 dollar – strax över fyra miljoner kronor, det rapporterar Sulkysport.se.

Han köpte dessutom hingsten Practical Cat för nästan två miljoner kronor.

Satsat på sporten länge

Lennart Ågren har länge satsat stort på travsporten. Han har tidigare vunnit Elitloppet som ägare, och tidigare i år tog han hem det största loppet i USA – The Hambletonian – med Åke Svanstedt-tränade Perfect Spirit

Det var även en hel del andra svenskköp på auktionen – totalt köpte svenskarna hästar för drygt 22 miljoner svenska kronor.

"Förstod det skulle kosta"

Natten mot onsdag var det också en del miljonköp. Då köpte Anders Ström, miljardär och grundar av spelbolaget Unibet, det dyraste objektet. 

Han slog nämligen till på ettårige hingsten Rifleman.

 – Rifleman är efter ett världssto och det är hennes första föl. Det här är också Father Patricks första kull, så vi förstod att Rifleman skulle kosta en hel del pengar. Nyligen köpte vi en svenskuppfödd Muscle Hill-avkomma för ungefär samma prissumma ( Nagamori Hill på Kolgjini Sales för tre miljoner svenska kronor). Jag kan inte avgöra om Rifleman är bättre eller sämre, så därför slog vi till på båda, berättade Anders Ström för drf.com, enligt Travronden

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!