Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Många tvivlade – man blir lite ställd”

Foto: Leif Norberg / ©ALN Pressbild AB
Foto: ©ALN Pressbild AB

Propulsion tog hem miljonloppet Norrbottens Stora Pris för fjärde året i rad.
Och för tränaren Daniel Redén var det en skön känsla som infann sig när ”Proppen” återigen var i vinnarcirkeln:

– Det var mer en lättnad, även om det är klart att det var glädje också.

Efter fjärdeplatsen i Elitloppet var Propulsion tillbaka på banan när det var dags för Norrbottens Stora Pris. Daniel Redéns ögonsten fick tidigt ta över ledningen i loppet och väl där fick hästen visa upp sin stjärnglans när han vann lätt på 1.11.7/2140 meter. 

Det var Propulsions fjärde raka seger i storloppet, med en miljon kronor i första pris. 

Och Daniel Redén meddelar att allt är väl med stjärnan efter loppet:

– Jag fick ett samtal om att han var jättepigg när han kom hem och lastades ut i går kväll. Han är nöjd med livet och allt verkar precis som vanligt.

”Allt gick åt skogen” 

Vad var känslan efter segern?

– Det var mer en lättnad, även om det är klart att det var glädje också. Men känslan var så eftersom att det blev som det blev, och många tvivlade på ”Proppen”. Jag hade fått många mejl och sms om hur det stod till och många undrade varför jag startade honom så tätt inpå. Man blir lite ställd även fast man tror att man vet vad man gör. Det rör till lite i huvudet ändå. 

– Men han visade att det var ”Proppen”. Det var jättekul. 

I årets upplaga hade Daniel Redén förutom Propulsion, tre hästar till med i Elitloppet, och han instämmer i att det blev mycket press. 

– Så var det. Sen gick allt åt skogen, även fast det inte gjorde det egentligen. Vi hade några fina prestationer under den helgen också. Men just i Elitloppet så var det väl en flopp kan man säga med fyra hästar med och bara en till final. Men sen är det klart att det är ett tufft lopp också. 

Vill vinna storloppet för fjärde året i rad 

Vad har du några tankar om kommande starter för Propulsion?

– Nej, nu tar vi ett lopp i taget. Jag vill själv känna på honom i ett träningsjobb innan jag tar några vidare beslut och spekulerar i nästa start. 

Däremot är han sugen på att Propulsion ska få ytterligare en chans till att vinna ett storlopp fyra år på raken. 

Och det har han möjligheten att göra i Jägersros miljonlopp i slutet av juli. 

– Min förhoppning är att det blir start i Hugo Åbergs. Det är det största målet för sommaren. Eftersom det här troligen är sista året han tävlar så hade de varit extra kul att vara med där. 

– De här två loppen i Boden och Hugo Åbegs har han ju varit med i tre år i rad och vunnit. Nu har vi klarat första målet i och med segern i Boden.