Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSENFoto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN
 Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN

”Man får inte ta åt sig så mycket”

Publicerad

För ovanlighetens skull gick Björn Goop segerlös från en V75-omgång. 

Då fick han motta ett hat-sms från en arg spelare. 

Något han senare på dagen publicerade på sitt Twitter-konto. 

– Man får inte ta åt sig så mycket, säger han. 

Björn Goop är en av Sveriges största stjärnor inom travsporten – och vann så sent som i februari Prix d'Amerique med Readly Express. 

På V75 har formen fortsatt, och stjärnkusken har de senaste veckorna radat upp segrar. 

När V75 i söndags avgjordes på Romme gick Goop dock segerlös från loppen – och fick efteråt motta hat-sms. 

"Ville egentligen bara markera..." 

Björn Goop valde senare att publicera meddelandet på Twitter – och hyllas nu för sitt svar: 

"Puss på dig!! För övrigt tror jag rättstavning är något du ska lägga ner mer tid på att förbättra…”, svarade Goop. 

Hur ofta får du den typen av meddelanden? 

– Jag får väldigt lite. Jag har haft tur på det sättet. 

Hur kändes det? 

– Jag tog inte så illa vid mig, jag är rätt så härdad. Jag ville egentligen bara markera eftersom det säkert finns många mindre tränare som får den typen av meddelanden. Så det var väl mycket för att visa att de inte är ensamma.

Meddelandet var ändå rätt grovt formulerat. 

– Det var grovt. Men det är något som berör och det är många gånger man har känslor som man inte håller koll på. Men jag tror han lär sig av det. Det blir sällan bättre av att skicka sms, kört är kört och trav är trav. Det är omöjligt att få det okört. 

"Man får inte ta åt sig så mycket" 

Vidare menar Goop att det förmodligen är svårt att få bukt med problemet, som enligt honom framför allt drabbar mindre tränare och kuskar med jämna mellanrum. 

– Precis som i alla andra sporter är det folk som säger saker och skriker på läktaren utan att egentligen mena det. Man får inte ta åt sig så mycket. Vi är väldigt officiella personer, men är samtidigt egna företagare och tillhör heller inte någon klubb eller så. 

För egen del – det känns inte otacksamt med tanke på att du oftast vinner? 

– Jag tänker inte så faktiskt. Man blir oftast bedömd för det senaste man gjort oavsett. Folk spelar åt olika håll och det berör. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag