Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död under en stor födelsedagsfest

Mycket reportrar var på plats under festen
Foto: Enric Marti / AP TT NYHETSBYRÅN
Rubi Ibarra Garcia
Foto: Marco Ugarte / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Enric Marti / AP TT NYHETSBYRÅN

Rubi Ibarra Garcia, 15, arrangerade i helgen en stor födelsedagsfest tillsammans med sin familj.

Tusentals personer kom till partyt – som slutade i en tragedi, rapporterar BBC.

Under ett galopplopp på festen med prispengar och tävlingshästar gick en av hästarnas tränare, Felix Pena, av någon anledning ut i banan – och skadade sig så illa att han avled.

Rubi Ibarra Garcias 15-årsfest har blivit en världsnyhet. Det hela startade med en video på Facebook där hon tillsammans med sin familj bjuder in "alla" på sitt födelsedagskalas.

Inbjudan fick spridning via sociala medier, och det slutade med att flera tusen dök upp.

Det stora dragplåstret för många var galopploppet som skulle gå av stapeln i samband med födelsedagsfesten – men det hela tog en olustig vändning.

"Jag gör det inte för prispengarna"

Loppets förstapris var satt till 10 000 pesos, och flera av landets bästa hästar var på plats. Inte nödvändigtvis för prispengarna – utan snarare för äran och uppmärksamheten som loppet fått.

En av dessa var tävlingshästen Oso Dormido från "Coyotes Negros stables". Tillsammans med tränaren Felix Pena kom han till start under evenemanget, och Pena sa inför loppet:

– Jag gör det inte för prispengarna, jag gör det för äran, enligt BBC.


LÄS MER: Franske stjärntränaren stängs av för doping.

Gick ut i banan

Enligt vittnen till olyckan gick Pena och en annan man ut i banan – och blev översprungen av hästarna i full fart. Ingen vet varför de gick ut i banan, men enligt BBC var det förmodligen för att heja på sin häst – samtidigt som de missbedömde avståndet helt.

Den andre mannen bröt benet, men Felix Pena klarade sig inte. Enligt ambulansmän dog han på väg till sjukhuset.