Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måldomarens svar – efter ilskan mot V75

Foto: Lars Jakobsson / © Lars Jakobsson/Kanal 75 AB
Foto: ATg.se

Jörgen Westholm vann den avslutande V75-finalen i lördags med enprocentare Remarkable Feet. 

Efteråt väcktes dock ilska då många frågade sig om inte ekipaget varit utanför bangränsen och tagit fördel av det. 

Men domarkåren var enig i sitt resonemang: 

”Självklart tittade vi på Westholms körning i sista sväng flera gånger och vår bedömning är att han har rätt till innerspåret”, skriver måldomaren Björn Wikander i mejl till SportExpressen. 

I lördags kördes det V75-finaler på Solvalla och sist ut att göra upp om det var startfältet i Bronsdivisionen. 

Franklin Face öppnade i tufft tempo och släppte sedan ledningen till hårt betrodde Bo C. På innerspår satt Jörgen Westholm med betydligt mindre betrodde Remarkable Feet. 

Denna kunde sedan ta sig fram på innerspåret för att sedan få lucka och slå av både Bo C. och Man at Work. 

Efteråt väcktes frågetecken hur Westholm egentligen kunde ta sig fram på innerspåret – och såg till synes ut att vara utanför bangränsen. 

Solvallas måldomare Björn Wikander menar att de naturligtvis tittade på situationen. 

Måldomaren: ”Han är utan egen förskyllan” 

”Självklart tittade vi på Westholms körning i sista sväng flera gånger och vår bedömning är att han har rätt till innerspåret. Men det är trångt om plats då både Mika Fors och Erik Adielsson hänger ner lite i svängen”, skriver han i ett mejl till SportExpressen. 

Wikander fortsätter att förklara händelseförloppet: 

”En kort stund hänger Erik Adielsson ner ännu mer när han rycker tussar/norsken men då är Jörgen redan där och är utan egen förskyllan . Dessutom är Jörgen inte innanför någon pinne (kanske en) utan det är hans hjul som tar i pinnarna. Det var en enig måldomarnämnd och riksdomare som stod bakom den bedömningen/beslutet”. 

https://twitter.com/holmas52/status/1226588851797397505https://twitter.com/Travstollen/status/1226203393858908161https://twitter.com/captain_rodney/status/1226208027881230337