Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maharajah enorm i Europaderbyt

Maharajah vinner Europaderbyt överlägset. Foto: TV4
Europaderbyt blev en ny uppvisning.
Av en viss Maharajah.
Monstret Maharajah!
– Han är helt enastående och jag har fortfarande inte behövt bottna honom när han varit frisk. Idag var han ännu en gång otrolig, sade kusken Örjan Kihlström efter segern.
Men det var inte utan dramatik under vägen och Europaderbyt – med hela kontinentens bästa fyraåringar – blev inte riktigt kört som många kanske hade trott på förhand. Timo Nurmos Target Hoss höll förvisso ledningen från spår ett, men när Yield Boko sedan kom fram utvändigt efter 500 meter, ja då lade sig Björn Goop sig lugn utvändigt om stallkamraten. Strax senare kom Örjan Kihlström farande med den stora favoriten Maharajah och då...släppte stallkompisarna välvilligt förbi honom, till ledningen...
Vilket innebar att Yield Boko fick fortsätta vandra utvändigt ledaren. Men positionsväxlingarna var inte slut i och med detta, efter ett varv kom nämligen Jean-Pierre Dubois farande med Royal Crown och 900 kvar övertog denne täten.
För ett tag.

"Få hästar som klarar detta"

In mot den sista sväng kastade sig nämligen Stefan Hultmans Maharajah över Royal Crown, sög tag i honom, gled förbi och – försvann i från.
Det slutade till slut i en ny enastående uppvisning av det kanske största löftet svensk travsport fått fram. Maharajah vann till slut med ungefär 20 meter, före franske Roc Meslois och Marcus Lindgrens Insect Face (som kördes av Robert Bergh).
– Det är få hästar i världen som klarar av att gå sådana här lopp där det kördes hela tiden mot honom och han har en otrolig förmåga att inte bli trött. Vi vet inte vad han får luften ifrån, men har bara tempoväxlar hela tiden, sade tränaren Stefan Hultman efter loppet.
Och på frågan om Maharajah är den nye Varenne svarar han så här:
– Nja, Varenne är den bästa häst jag någonsin sett, men jag är glad att Maharajah nu är den nya mästaren, sade Stetan Hultman.
Maharajah tjänade vid denna storslagna seger i Europaderbyt nästan 2,5 miljoner.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!