Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maharajah besegrad av jätteskräll i Oslo

Tvåa i första fajten med världseliten. Maharajah svarade för en lyckad internationell debut i Oslo grand prix. Segern gick till Lisa America, körd av Jorma Kontio.
- Jag är nöjd, men det saknas lite till toppformen, sade tränaren Stefan Hultman.
Det fanns lite frågetecken kring Maharajahs form efter årets två första lopp. Men det rätades ut till ett halvt utropstecken efter andraplatsen på Bjerke-banan. Maharajah fick inleda första kurvan i tredjespår, han forcerades sedan till ledning efter 600 meter och öppnade första kilometern på 1.11,8.

"Kom väldigt snabbt"

I sista kurvan kom det andra svensk hoppet, Beanie M.M, upp utvändigt och farten skruvades upp. I ingången till upploppet såg Kihlström segersäker ut i sulkyn men Maharajah kunde inte svara på Lisa Americas vassa slutspeed. Segertiden var 1.11,7, tvåa tiondelar snabbare än Maharajah.
- Hon kom väldigt snabbt sista biten och det fanns inget att göra åt henne. Maharajah gjorde så gott han kunde och jag är nöjd, kommenterade Kihlström.
- Maharajah gjorde sitt jobb men han kan bättre, sade Hultman.
Jorma Kontio körde ett perfekt lopp med Lisa America. Hon låg trea på innerspår och luckan kom 200 meter kvar för världsrekordhållaren på medeldistans med 1.11,1.
- Hon är väldigt bra när det blir hårt tempo som i dag. Jag kände redan i sista kurvan att det fanns gott om krafter kvar och det gällde bara att ha tur att komma ut och det hade vi, sade en lycklig Jorma Kontio som vann Norges största lopp för första gången.

"En toppkusk"

56-åringen är född i Uleåborg i Nordfinland och har bott i Sverige sedan 2000. Med över 8 400 segrar är han etta i Norden och tvåa i Europa bakom tyske Heinz Wewering.
- Kontio är en toppkusk. Själv var jag en av de sämsta i sulkyn och därför har jag inte så många råd att komma med till honom före ett lopp, skrattade tränaren Jerry Riordan, född i USA med sedan länge tränare i Italien.
Efter loppet blev Lisa America inbjuden till Elitloppet. Hur det blir med Maharajah återstår att se. Stefan Hultman vill hellre ha med både Marshland och Triton på Solvalla om två veckor.
- Jag ska ta ett snack med Hultman i veckan. Men Lisa America var imponerande och får så klart en inbjudan, dessutom var jag mycket nöjd med trean Define The World, sade Solvallachefen Tore Fyrand.
Femårige No Pagadi har redan fått en inbjudan till Elitloppet. Han genrepade med lätt seger i Europamatchen och kusken Erik Adielsson var mycket nöjd efteråt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!