Magnus Träff bara ångar på

Publicerad

Magnus Träff ångar på.

Med Queer Fish i spetsen.

Och så har Fredrik Wallin en ny stjärna.

Amatörtränaren Magnus Träff har haft ett kanonår. Liksom stallets Queer Fish. Åttaåringen levererar ständigt på hög nivå numera och i och med gårdagens seger passerade han över en miljon insprunget! Bara i år alltså. Imponerande. Själva loppet blev ingen skrattmatch heller. 

Queer Fish fick nämligen tryck under vägen och varvet passerades på snabba 1.12,2 (underlaget var inte blixtsnabbt på Bergsåker) men trots detta gick han undan säkert – före en starkt avslutande Beau Mec.

Nu väntar troligen en välförtjänt tävlingspaus. Spännande att följa även nästa år.

* * *

Fredrik Wallin är vass på att plocka fram unghästar. Och nu har han gjort det igen med tvååriga Activated. Gävletränaren pratade tidigt väldigt gott om sin häst och är värd att lyfta fram, då han vanligtvis sliter på i det tysta. Segerkusken Björn Goop visste vad han satt bakom och kontrollerade fältet från ”dödens”. I och med detta har stoet sprungit in över 400 000 kronor, på blott fyra starter.

– Hon gör det så lätt, helt otroligt. Jag älskar den här hästen, hon är så jäkla häftig. Man måste gilla hennes inställning till detta. Hon är så cool före loppen. Underbart, strålade tränare Wallin.

* * *

Derbyvinnaren Cyber Lane satt hopplöst till i V86-8. Trodde jag. Men via en rykande spurt fångade han in ledande Love Matters. Jösses!

Rätta din rad här – klicka på länken

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag