Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus galna succé: ”Då var det högljutt”

Foto: Privat
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD / Travronden

Ett par riktiga lågprocentare höjde utdelningen rejält på V75 under lördagen. 

Då firade Magnus Kvist stora framgångar – vars system drog in mest pengar i hela Sverige. 

– Det är så jäkla roligt, säger han. 

Magnus Kvist gör varje vecka andelssystem åt ATG-butiken Grändens Spel & Tobak i Linköping, och har flera gånger tidigare firat stora framgångar med sina system. 

Under lördagens V75-omgång slog han till igen, med dagens största vinst. 

Totala utdelningen: Drygt fyra miljoner kronor. 

– Det är jätteroligt. Det finns egentligen inget större inom det här yrket. Även om man vinner en halv miljon själv så är det inte i närheten. Det är så mycket folk att dela glädjen med. Det är drömmen, säger Semun Wannes, som äger butiken. 

”Julen är räddad”

Utdelningen per andel blev 40 000 kronor och varje andel kostade 270 kronor. Systemet såldes 79 gånger i butik och 19 gånger på nätet. 

– Vi har vunnit stort förut. För tre år sedan blev det en liknande vinst. Då var det lite mer, men fler var med denna gången, säger Magnus Kvist. 

Vad har du fått för reaktioner? 

– På Facebook och sms har jag fått massa glada tillrop i stil med: ”Julen är räddad”. Det är roligt. Att man själv vinner 40 000 kronor på en andel är något som kommer i skymundan. Det är så jäkla roligt att så många får dela. 

”Då kanske vi varit ensamma”

Systemet byggde Magnus Kvist runt spikar på Dusktodawnsisu och Milligans School. 

– Det var inget krångel. Men Dusktodawnsisu var ju ingen stor favorit, så det löste sig bra. Sedan hade jag med skrällen i första på nio hästar, där hade vi tagit bort 12:an på ett par andra system. Men det är ju skrällarna som ryker först.

I fjärde avdelningen hade han med alla hästar och in jätteskrällen Vertigo Knekten till som var spelad till under 1 procent. 

Trots det konstaterar han att utdelningen hade kunnat bli ännu högre. 

– Favoriten vann ju i V75-6. Vi hade både tvåan och trean som var fyra och femma i mål. De var nästan ostreckade. Då kanske vi hade varit ensamma om vinsten. Men man har alltid nya mål att uppnå, säger han. 

Avslutningen, där Örjan Kihlström vann med favoriten Seismic Wave, blev dramatisk. 

– Han hann fram precis. Jag tänkte: ”Ska han inte köra snart?”. Men när han var i mål var det högljutt här hemma, säger Magnus Kvist. 

”Har hållit på i snart 30 år”

Hur känns det att dra in mest i Sverige? 

– Det känns jätteroligt. Det är inget mål jag haft. Men man måste ju ha något att sträva efter. Målet är ju att bli ensam. Samtidigt är det svårt när man kör mina system, som är lite mindre än de största.

Magnus Kvist är delägare i Grändens Spel & Tobak och har jobbat i butiken i 30, vid sidan om det jobbar han dessutom i bandomarnämnden på Mantorpstravet. 

– Det är en viktig pusselbit att man ser mycket lopp. Jag vet hur en bra häst ska se ut. Samtidigt så lämnar jag in systemet ett par dagar innan, så jag kan inte se värmningarna och lämna in. Men det är klart jag har nytta av det. Jag har hållit på med andelsspel i snart 30 år och jag är bara 50, säger han och skrattar. 

En av Sveriges mest rutinerade med andra ord?  

– Det får man säga. Jag började med andelsspel innan det fanns. Då handskrev jag lappar så att kunderna skulle få en kopia.