Madelen Berås säljer gården: ”Blev galna”

Madelen Berås säljer gården i Eskilstuna.
Foto: TR Media
Sundbyholm - Stallbacken 25 och 27, ligger nu ute till försäljning.
Foto: Fabergé

Sedan en tid tillbaka har Madelen Berås Solvalla som hemmabana.

Nu säljer hon gården i Eskilstuna.

– De hann inte ens lägga ut den innan det kom bud och folk blev helt galna, säger den norska montéryttaren.  

Förra året blev montéryttaren Madelen Berås och travtränaren Peter G Norman ett par, och sedan i januari bor de tillsammans i Sigtuna på hans gård. I samband med det bytte även den 32-åriga travprofilen hemmabana från Eskilstuna till Solvalla.

Och nu är tiden inne att sälja den mindre hästgården hon tidigare bodde på. 

Det rör sig om en villa med tillhörande stall, ett stenkast från Sundbyholmstravbana. 

– Det var en dröm för mig att kunna köpa en gård och det fick jag göra, men det är ju rätt att sälja den nu men det är klart att det känns lite. Jag trivdes jättebra och det är en så fin plats, det är en idyll för hästarna. 

Redan fått in flera bud: ”Blev galna”

Visningen är planerad tills på söndag men redan nu har gården flera intressenter. 

– Det är jättespännande. Det hände mycket så väldigt fort. De hann inte ens lägga ut den innan det kom bud och folk blev helt galna. Därför känner vi att vi tar lite lugn och ger lite fler chansen, det är så mycket möjligheter på den där gården. Kommer det rätt människor så kommer de att få det helt fantastiskt där.

Objektet ligger ute till försäljning för 3,9 miljoner kronor, men redan nu är budgivningen uppe i en bra bit över fyra miljoner.

– Det är en otroligt attraktiv gård. Vi har ingen brådska med att vi måste bli av med den nu men hittar man rätt köpare så är det bara att släppa. 

Även om det känns lite tungt att släppa den lilla drömgården så konstaterar Madelen Berås att hon i varje fall inte får det sämre med sambon Peter G Norman på Erikssunds travcamp. 

– Jag har inte nedgraderat mig, säger hon och skrattar.