Lugauer visste vad han gjorde

Publicerad

Han åkte till Solvalla med bara en enda häst.

Men Conrad Lugauer visste vad han gjorde.

Ukebell Jet glänste.

Conrad Lugauer åkte till Solvalla med blott en enda häst. Det kanske man borde ha tagit som ett tips?! Nåja, det visade sig i alla fall att han inte gjorde resan i onödan. 

Han hade med sig Ukebell Jet som efter en något överraskande bra start, som innebar ledning, tuffade på i rejält tempo mest hela vägen.

När han sedan blev utmanad under slutdelen hade han inga problem att avfärda de andra.

Även om banorna börjar bli riktigt snabba nu så var det ändå en vass tid för klassen. 1,12,5 över full väg, alltså.

Att hästen tävlade barfota bak för första gången var säkert inget minus det heller. Sammantaget lite smått imponerande.

– Han var överraskande bra. Öppnade fint och det var bra tryck i honom. Har lite känslig kropp men vi har alltid gillat hans egenskaper, sa Conrad.

***

Västerbo Exact återkom efter ett par månaders tävlingspaus, men visade de rätta takterna direkt. Till att börja med stod hästen åt rätt håll när bilen började rulla. 

Det är faktiskt inte alltid givet med den här filuren. 

Sjuåringen kördes till spets efter 950 meter men det kostade 1.11,5 första varvet – över dryg distans. Fick visserligen dämpa tempot efter det men vann också komfortabelt.

Hossiana Boko var en annan vass vinnare. Trots rejäl press under vägen hade stoet kraft och mod att hålla undan.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag