Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lugauer stängs av länge - tacklade häst efter mål

Conrad LugauerFoto: LJ / TR Media
Carl Johan JepsonFoto: LJ / TR Media

Travkusken Conrad Lugauer stängs av i över en månad och får dryga böter efter en incident i V75-4 på söndagen.

Orsaken till det hårda straffet är enligt riksdomaren ett bråk med kuskkollegan Carl Johan Jepson.

– Efter mål jagade Conrad Lugauer ikapp Carl Johan Jepson, skrek, viftade och tryckte honom av banan med en tackling, säger riksdomaren Jan Törnqvist till Trav365.

V75-4 på Eskilstuna var även en Breeders Crown-final för treåriga ston med 800 000 kronor i förstapris.

Själva loppet blev odramatiskt, favoriten Eagle Eye Sherry med Björn Goop ledde från start till mål och vann enkelt.

Men längre bak i fältet skedde desto mer dramatik.

Conrad Lugauer körde hästen Maggiore, som från ett dåligt startspår aldrig var med och slogs om de främsta placeringarna.

På den sista bortre långsidan försökte Lugauer avancera med sin häst men fick sent svar i tredjespår av Carl Johan Jepson bakom hästen Hill's Angel.

Tacklade hästen

Varken Maggiore eller Hill's Angel tjänade några pengar i loppet, men efter mål ska Lugauer enligt riksdomaren Jan Törnqvist ha varit fly förbannad.

Han ska enligt Törnqvist ha tacklat till Jepsons häst som hamnade på innerplan.

Conrad Lugauer dömdes även för felaktig drivning och totalt straffades han med avstängning till 26 december och 64 000 kronor i böter.

”Jag blev sur”

Till Trav 365 säger Lugauer: 

– Jag blev sur. Det är 1,6 miljoner kronor i förstapris och det är en kusk som inte uppför sig. Jag skällde på Carl Johan och körde på hans vagn. Jag gjorde en grej som inte var okej. Körde på vagnen. Jag är inte stolt över det, men det var inte riktigt professionellt av honom att gå ut mot mig. Jag kunde ha hållit käften och åkt av, men det är väl sport?

– Jag tycker det är bedrövligt att han inte får något straff, sen ska jag få i princip dödsstraff. Domarna har sitt reglemente, men man måste ju även ha lite fingertoppskänsla. Som i fotboll, ska han ha rött kort eller inte? Man måste ju se vilka händelser som inträffat innan.

Carl Johan Jepson fick ingen bestraffning av bandomarna.