Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Linderoth: "Någon utifrån vill sabotera"

Mikael Å Linderoth. Foto: Lennart Kihlman/ALN Pressbild
I går meddelades att hästen Monday Morning blir av med sin V75-seger den 31 oktober på grund av ett positivt dopningsprov.
Ett mycket svårt slag för tränaren Mikael Å Linderoth. Som inte förstår någonting.
- Det är otroligt tungt idag och jag har ingen aning om hur hästen fått i sig medlet, säger Mikael till TravExpressen.se.
Torsdagen var en tung dag i travtränaren Mikael Linderoths liv. Mikael, som för ett par veckor sedan tog en av karriärens största segrar med Monday Morning i ett V75-lopp på Jägersro fick på eftermiddagen besök av STC:s veterinär Stig Hägglund och säkerhetsansvarige Lennart Granbeck. Vilka kom med beskedet om att Monday Morning varit dopad vid nämnda vinst på Jägersro den 31 oktober.

"Helt utmattad"

– Alltså, man vet liksom inte var man ska börja, så overkligt är det. Jag har ingen aning om hur hästen har fått i sig medlet, som tydligen är av rätt höga doser, och något av de medel som nämns har jag aldrig hört talas om ens. Monday Morning har blivit testad flera gånger tidigare i år, och har aldrig behandlats överhuvudtaget, säger Mikael Å Linderoth till TravExpressen.se.
Som naturligtvis idag fredag är bedrövad. När TravExpressen får tag på Mikael är han ute på träningsbanan och kör häst.
– Man har haft ju bättre dagar, det kan man inte komma ifrån. Om jag kunnat sova i natt? Ja, alltså, man blir ju helt utmattad när något sådant här inträffar. Jag har funderat så mycket och haft mycket möten med folk, så att man blir rätt slut i kroppen. Så att sova var trots allt inga problem.
Substansen som Monday Morning testats positivt för är alltså flunixin, som finns i det smärtstillande medlet finadyne. Det har alltså, enligt Mikael, aldrig använts av honom och han vill egentligen inte spekulera i teorier om hur det hela har kunnat gå till.

Böter och avstängning kan vänta

– Det blir så fånigt långsökta saker, som om någon utifrån vill sabotera för mig eller ägarna eller att provet blivit förväxlat. Så ofattbart känns det här i alla fall, fortsätter Mikael.
Vars Monday Morning alltså är den stora stjärnan i det 20 hästar stora stallet.
– När man väl fått fram en häst som kan vara med på den nivån, så händer det här. Nej, det är otroligt tungt idag, avslutar Mikael Å Linderoth.
Det så kallade B-provet är ännu inte analyserat, men Monday Morning får alltså inte starta i morgondagens V75-final i Gävle, enligt STC:s regler.
Visar det sig också vara positivt väntar straff i form av böter och/ eller avstängning för den ansvarige tränaren Mikael Å Linderoth.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!