Foto: Ylva WelénFoto: Ylva Welén
 Foto: Ylva Welén
Foto: Ylva WelénFoto: Ylva Welén
 Foto: Ylva Welén

Linda Forsberg slog norska superhästen

Publicerad

23-åriga Linda Forsberg slog norska stjärnan "Super-Silje" i fredags.

Tillsammans med passhästen Eldvin slog hon till med en jätteskräll på Romme.

– Det är lite overkligt fortfarande, säger hon.  

Att som tjugotreåring få köra mot en av världens bästa hästar är få förunnat, att vinna är ännu större. 

I fredags tog Linda Forsberg, lärling hos Jörgen Westholm, sin hittills största seger. Detta då hon tillsammans med passhästen Eldvin fick sätta kallblodsdrottningen Lannem Siljes krona på sned. 

– Det är lite overkligt fortfarande, säger hon. 

"En kul utmaning" 

Känslan inför loppet var bra, Linda tror alltid på sin passhäst Eldvin. 

– På något sätt så tror jag alltid på Eldvin när jag kör honom. Men att möta Lannem Silje får man liksom ta som en kul utmaning. Att någon ska vara tvåa liksom. 

– Jag frågade Jörgen hur jag skulle köra och han sa kör som du vill och försök att bli tvåa på bästa vis. 

Efter segern följde naturligtvis ett firande och hon kommer att leva på detta länge. 

– Klart man firade, det här kommer jag att fira ett tag framöver. Det är det bästa jag gjort inom travet. Än så länge, förmodligen blir det svårslaget också. 

Får inte köra V75 

Eldvin ska förmodligen ut på V75 under Påskhelgen, men då sitter inteLinda i sulkyn.  

–  Han har inte så mycket lopp så det är oklart när han startar här näst. Men den här Dubbelcupen är det final i på Romme under påskhelgen. Men då är det ju V75 och jag har inte kört tillräckligt många lopp, så jag får inte köra V75 än.

– Så det tycker Jörgen är lite synd för då måste han ha en annan kusk. Men jag har tjugofyra lopp kvar, så det är nedräkning. 

Linda har varit Eldvins skötare länge – och deras relation är speciell. 

– Han är helt fantastisk. Det är verkligen en underbar individ. Han är så positiv och glad. Han vill verkligen träna och tävla. Han har alltid öronen framåt när han både rids och körs i träningen. Rider man så kan man rida barbacka. Bara ut och busa i galopp eller mysa. 

Speciellt med kallblod 

Hon kom in på trav som många andra via ponnytravet och det har hon nytta av nu när hon kör kallblod. 

– Kallbloden är ju större och kraftigare men det behövs ändå att du har den där feelingen i handen. 

Det bästa med att jobb med trav är enligt Linda att tillsammans med hästarna nå framgångar. 

– Hästarna, spänningen, allt det där tillsammans. Det är en kick liksom, säger hon och fortsätter: 

– Man jobbar tillsammans med dem och så blir det framgång. Hästarna ger så mycket tillbaka. 

"En bra ingång"

Linda är tacksam för varje styrning hon får.  

– Jag har inte kört extremt mycket lopp. Men förra året vart det lite mer när jag körde åt Jörgen. Men det gäller ju att få reklam utlåt också så att man får köra andra hästar. 

– Man måste börja någonstans och att han ger mig styrningar är en väldigt bra ingång. 

Efter succén i fredags så tittar Linda Forsberg framåt.  

–  Nu har jag ju vunnit det här, haha. Men jag hoppas på att få utvecklas mer och mer som kusk och få fler erfarenheter. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag