Foto: TB / HASSELBLAD H5D
 Foto: TB / HASSELBLAD H5D

Lillieborg: "De ska fungera i klassen"

Publicerad

Guldstallet är tillbaka.

För att hjälpa läsarna på traven har SportExpressen pratat med några av profilerna inom sporten.

Matteus Lillieborg, TV4-reportern, bjuder här på sina ideér för att lyckas i spelet. 

– Det är väldigt kul att det är tillbaka, säger han. 

Vill du själv spela Guldstallet – klicka här

Matteus Lillieborgs tips: 

Namn: Matteus Lillieborg

Ålder: 28 år

Meriter: Jobbat med travsändningar på Kanal75 i fem år och äger två hästar tillsammans med sin sambo.  

Hur skulle du vilja beskriva känslan med hästägande och vara delaktig i ett travstall? 

– Det blir jättekul att kunna ha det här och startbevaka hästarna och så vidare. Jag har ju väntat i flera år på att Guldstallet ska komma tillbaka. Så det är väldigt kul att det är tillbaka. 

Vilken blir din strategi i Guldstallet 2017? 

– Strategin är lite att man får försöka tänka hur det ser ut och vad man tror om hästens framtid. Det går ju inte att köpa de dyraste hästarna i varje kategori, så man får försöka ta någon som man tror på. En häst som kan leverera i den klass den är just nu. Jag tror inte på att bara ta de bästa hästarna för de kanske inte ens startar. Det gäller också att vara vaken på byten. 

Har du hittat några prisvärda fynd?

– Veijo Heiskanen som kusk känns väldigt bra. Håller han nuvarande stallform kommer han kunna vinna många lopp.

LILLIEBORGS STALL

Elit: Fossens Bonus

Fyraåring: Ural

Treåring: Run Chica Run 

Kallblod: Björlifant

V75: Balfour

Tränare: Reijo Liljendahl

Kusk: Veijo Heiskanen

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag