Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Legendariske fotografen Einar Andersson är död

Foto: / KANAL75 AB

Travsporten är i sorg.

En av de största inom sporten, Hall of Fame-fotografen Einar Andersson, har gått bort efter en tids sjukdom, det rapporterar Travronden.

Han blev 91 år gammal. 

Under torsdagen gick en av travsportens största bort. Einar Andersson, mästerfotografen som i juni 2016 valdes in i travsportens Hall of Fame, blev 91 år gammal.

"Fantastisk människa"

Stortränaren – och fotografen – Stefan Melander berättar i en kommentar till Trottosport.se om sin vän:

– Einar var en fantastisk människa och en mästare som fotograf. Han lärde mig allt jag kan om fotografering, säger Stefan, säger Stefan Melander.

Einar var känd även utanför travet – 1960 vann han Årets Bild, till exempel. 1999 vann han Årets hästsportjournalist. Han var också mycket aktiv som fotograf inom den amerikanska travsporten. 

Återpublicerar podcast

Einar har förutom med sina bilder och den populära "Einars hästkalender", bidragit till travsporten med bland annat gratisprogrammen och klassindelningen på rikstoton.

För att flera ska få ta del av Einar Anderssons tankar om sitt värv återpublicerar SportExpressen den podcast som gjordes i somras, då Tony Ryttar intervjuar legendaren.


Klicka här för att komma till podcasten