Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laura Vixi har en perfekt uppgift

Vi fick se några vassa insatser förra veckan. Mest imponerande var väl Victory Kåsgård som trots galopp mitt i loppet kom tillbaka – och vann.

Det är hög klass på tävlingarna på onsdag, i alla fall på Solvalla. Det vankas kval till Europaderbyt och så avgörs klassiska C TH Ericssons. 

Bästa spiken? Laura Vixi runt om!

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1 

V86 – del 2

Bästa spikarna

V86-2: 2 Laura Vixi

 Har kommit tillbaka bra efter lite sjukdomsbekymmer och formkurvan pekar uppåt. Har på slutet gått med skygglappar och lättare balans och det har verkligen gjort gott för henne. Står bra till på onsdag och en hel del talar för att hon sitter i ledningen tidigt. Och är formen bara konserverad blir hon inte lätt att besegra för de andra. Det känns som en sund V86-spik. 

V86-3: 8 Pydin

 Ett kallblod med en hel del fart i sig. Är under utveckling och blir riktigt intressant att följa framöver. Han har ingen större vana bakom bilen och galopperade bort sig senast. Nu blir det en lugnare början och heller ingen maxad utrustning. Han borde alltså sköta sig och felfri kan det bära av mot spets. Känns svårslagen felfri.

Spetsdragen

V86-6: 3 Monark Newmen

 Är verkligen jämn och säker och han var inte långt ifrån segern i Svenskt Travderby. Nu blir det skor på eftersom han blev hovöm senast men det fungerar fint. Laddas för spets!

V86-8: 5 Cokstile

 Kommer från Norge och detta är verkligen ingen bluff. Spetsvann Derbyt i den senaste starten och man ska veta att det är en hård kull. Här borde han komma till spets på nytt pch sedan är det hästen att slå. Men motståndet är stentufft och vi garderar.

Skrällbuden

V86-1: 13 Golden Delicious

 Har fått ett par lopp i kroppen och toppformen knackar på dörren, så att säga. Har många att runda men läget är inte så dumt ändå. Med lite körning i täten kommer han starkt till slut.

V86-7: 2 Daddy’s First

 Är ett långskott men detta är en travare som är bättre än vad raden visar. Får han ett smyglopp är vi inte helt främmande för att han skräller.

Tänk på att...

V86-1: 2 Boynton

 Kanske kommer att gå med jänkarvagn nu. Läget kan man inte klaga på och felfri öppnar hästen fort.

V86-3: 12 Cali Maks

 Har fin fart och är van ganska tuffa hästar. Stallet låter mycket nöjt och detta är en kul outsider att passa!