Lättas i balansen – en bra chansspik

Publicerad

Trots att storfavoriten, tillika Gunnar Melanders stjärna, Månprinsen A.M. vann förra veckan gav det miljoner på V86. Blott tre rätta system!

Den här veckan är det värre med spikarna och man får chansa en del.

Le Vicomte låter det bra på från Peter Untersteiner. Och från spets räknar vi med god chans i V86-3.

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1

V86 – del 2

Bästa spikarna

V86-3: 6 Le Vicomte

I en omgång utan ”stenklara” spikar tvingas vi chansa en del. I V86-3 känner vi mycket för Le Vicomte. En fin häst som vi tror det finns stor utveckling i. Tränare Peter Untersteiner låter också mycket nöjd inför den här starten. Man kommer att lätta hästen i balansen och som vi ser det blir det spets efter en bit. Väl där biter han ifrån sig rejält och vi tror det är hyfsad chans att han håller ifrån sig Jamie Oliver.

V86-6: 9 Dom Perignon

Har ett formhöjande lopp i kroppen och vi gillar den här hästen, som är bra i grunden. Möter många fina, jämna hästar men det borde kunna bli körning där framme och då tror vi att Örjan Kihlströms uppsittning är starkast den sista biten. Kan även gå en del ensam i spåren om nu det skulle behövas.

Spetsdragen

V86-2: 1 Dice Man

Var förbättrad senast och vi hoppas och tror att det blir skolöst igen. Den här distansen borde passa bättre och vi bygger alltså tipset på att han håller upp sitt spår direkt.

V86-4: 5 Doris Palema

Är snabb i benen och kostar inte öppningen för mycket kanske det kan hålla runt om. Doris kan bättre än vad hon visade senast och blir förhoppningsvis inte för mycket spelad.

Skrällbuden

V86-1: 1 Swarovski Broline

Borde gå framåt med det förra loppet i sig. Nu blir det barfota runt om och det är spännande. Spår ett på Åby smakar mumma och den här hästen får man inte glömma i V86-1.

V86-7: 7 Virtual Leg

Kan mer än vad raden visar och är därmed spännande nu. Borde bli bortglömd från ett klurigt läge men stämmer det bara lite under loppets gång är vi inne på att hon duger.

Tänk på att ...

V86-1: 6 Tropicana Ås

Tävlade utan skor vid segern och var vass. Trots mördande tempo den första kilometern pallade hon att gå undan till slut. Ska ses med chans igen.

V86-7: 12 Absolut Gehör

Gör debut för Peter Untersteiner och det är intressant. Kommer att runda många och är ett givet streck.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag