Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lat som en åsna – men en häst för traveliten

Foto: Magnus Strömsten/ALN/TR BILD / ©ALN Pressbild AB/TR BILD

- Ofokuserad och lat som en åsna. Han kommer att gå hela vägen till eliten.

Lutfi Kolgjini var riktigt nöjd med jättetalangen Upset Face som var en av många favoritvinnare på V86.

Mantorp var värd för onsdagens V86-tävlingar som kryddade av fyra Breeders Crown-lopp höll hög sportslig klass.

I Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker blev det mycket enkelt från spets för favoriten Upset Face som fixade sjätte segern i åttonde starten i livet.

Adrian Kolgjini tränar talangen som kördes av pappa Lutfi Kolgjini.

- En underbar häst, han har bara en plump i protokollet då han ville springa hem. Men det är honom förlåtligt, han är ett barn fortfarande. Han är helt ofokuserad och lat som en åsna, även otroligt lat i jobben. Han kommer att gå hela vägen till eliten. Det känns som en riktig superhäst, sa Lutfi Kolgjini.

Cab Lane mot derbyformen

Mika Forss var offensiv bakom favoriten Staro Miami och efter att ha forcerat favoriten till ledningen dryga 1500 kvar blev det en ganska bekväm seger med till synes en hel del kraft sparat i mål i BC-loppet för fyraåriga ston. Ari-Pekka Pakkanen tränar stoet som via förstapriset på 110 000 kronor klev över fyra miljoner kronor intjänat på 16 starter varav nio slutat med seger.

Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker avgjordes i starten då Jorma Kontio skickade Cab Lane till spets samtidigt som Forfantone Am och Global Welcome fastnade i rygg ledaren respektive tredje invändigt.

Cab Lane hade endast en start innanför västen i år och tog andra segern. Vinsten var den sjunde på åtta starter i livet och Timo Nurmos häst ser ut att ha hittat formen inför kommande derbykval.

I V86-2 som var Breeders Crown för treåriga ston visade Schweppes en mycket vass speed och gångade in favoriten Dontlooseallmoney kort före mål. Tvåa blev Golden Girl D.T.

Vinnaren tränas av Ola Samuelsson och kördes av Carl Johan Jepson.

- Hon fick sitta still tills 300 kvar och då visade hon att hon är på rätt väg, kommenterade segerkusken.

Förutom BC-loppen fick vi se flera fina prestationer.

Explosive Merlot är en riktigt läcker stayer och tillsammans med sin tränare Robert Bergh fixade han en vattentätt favoritseger i V86-inledningen över dryga tre och en halv kilometer.

Robert Bergh var även favorit i V86-4 men fick nöja sig med andrapriset tillsammans med Montdore. Vann gjorde Generaal Bianco som ledde från start till mål i händerna på sin tränare Peter Untersteiner.

V86-5 var ett försök i bronsdivisionen och efter ett tajt upplopp visade målfotot att en mycket tapper Lord Flax fick nosen först i mål efter en resa utvändigt ledaren. Tvåa med minsta marginal blev Staro Leonardo som spurtade sylvasst och trea Final Dream från ledningen.

Niclas Benzon satt i segersulkyn bakom Lord Flax som tränas av Axevallatränaren Henrik Hollsten.

Sju starter – sju segrar

Timo Nurmos-tränade Hankypanky Peyton vägrar att förlora och stöttad av Jorma Kontio höll det fyraåriga stoet undan i lite rullig stil i en härlig duell över upploppet mot Darshana i V86-6. Sju segrar på sju starter är ett imponerande facit.

Åtta rätt på V86 gav 1 121 kronor, sju rätt 25 kronor och jackpot på sex rätt.

 

Av Lars-Ove Pettersson, Kanal 75