Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Eriks kritik mot ATG efter ombudets blunder

Lars Erik Martinsson, 77, lämnade in ett system på V86 men fick med ett hästnummer som inta fanns i loppet.
Foto: Privat
Foto: Maria Holmén / TR Media

I onsdags spelade Lars Erik Martinsson på V86. 

Han lämnade in kupongen hos ett ATG-ombud och upptäckte till sin förvåning att han fått med ett hästnummer som inte ens fanns med i den sista avdelningen. 

– Jag tycker att det är skamligt av dem, säger 77-åringen från Kumla. 

V86 Super Days är i gång vilket innebär sex dagar med spelformen på åtta dagar, och den startade i onsdags då omgången hölls på Solvalla och Jägersro. 

Lars Erik Martinsson från Kumla brukar spela dagens dubbel och andra populära spelformer och lämnade in sitt V86-system hos ett spelombud i centrum. 

Men när han granskade spelkvittot upptäckte 77-åringen att han hade nummer 14 och 15 i den avslutande avdelningen. Det trots att det inte fanns 15 hästar med i loppet. 

Han själv misstänker att det blivit något datafel, men han är besviken på att han inte fått någon återkoppling av spelbolaget ATG som han sökt sedan han uppmärksammade felet. 

– Jag tycker att det är skamligt av dem, säger han och fortsätter: 

– Jag vill att de skriver eller ringer till mig, då sa de ”nej, nej, det gör vi inte”. 

ATG:s svar: ”Händer ibland” 

Häst nummer 14 i V86-8, A Girl Has No Name vann loppet med Jorma Kontio i sulkyn, således lyckades Lars Erik Martinsson träffa vinnaren trots att det blev fel. 

– Om jag inte har räknat fel så har jag två 7:or. Jag fick rätt i sista loppet i alla fall så det var inte fel. Men det är konstigt hur de kan få in ett nummer som inte ens är anmält. 

ATG:s totochef Marcus Wahlman förklarar vad som kan ha hänt.

– Det är sånt som händer ibland. Det kan dels bero på att det blir något inläsningsfel och att det kommer med en häst utanför startfältet och det normala då är att ombudet får en varning där man får frågan ”det är en häst utanför startfältet” och ”vill du avbryta eller köra vidare och få in reserv?”. 

– Jag vet inte om den här kunden blev tillfrågad på rätt sätt men det är instruktionerna till ombuden när det händer. Då ska det bli en dialogruta som de i alla fall ska klicka bort på något sätt. Är det nära spelstopp brukar de flesta säga ”ja, ja, kör!”. Det kan ju vara en annan häst som är struken också. 

Marcus Wahlman berättar även att de kommer att söka upp kunden. 

– Det är rimligt att förklara motsvarande sak för kunden som jag har förklarat för dig. Det ska inte vara något konstigt med det.