Månprinsen A.M. hade uppvisning när han vann överlägset i Bollnäs för Gunnar Melander. Segertiden blev 1.19,8/1640 autostart. Foto: Leif Norberg/ALN/Kanal 75
Månprinsen A.M. hade uppvisning när han vann överlägset i Bollnäs för Gunnar Melander. Segertiden blev 1.19,8/1640 autostart. Foto: Leif Norberg/ALN/Kanal 75

"Längtar efter duellen med Lannem Silje"

Publicerad

Månprinsen A.M. hade en suverän uppvisning när han spurtade hem Sleipners Elitlopp i Bollnäs.

Via en mäktig avslutning var han helt överlägsen på tiden 1.19,8/1640 meter autostart.

- En fantastiskt härlig häst och jag satt bara och åkte, sa tränaren Gunnar Melander.

Kallblodskungen hade spår 10 över sprinterdistans och hamnade i fjärde par utvändigt. Men tempot var högt uppskruvat i täten där Micael Melander eldade på bakom Mel Odin. Han inledde med 1.20,4 första 500 och öppnade första varvet på 1.20,2.

Ännu en uppvisning

När Gunnar Melander lossade iväg Månprinsen A.M. dryga 600 meter kvar så flög stjärnhästen förbi fältet i ett nafs. I mitten av sista sväng var han uppe hos ledarhästen och kopplade snabbt greppet.

Sedan handlade det bara om uppvisning över upploppet där Månprinsen A.M. stack undan till en imponerande seger. Segertiden blev strålande 1.19,8 över distansen 1640 meter med autostart. Förstapriset var 100 000 kronor och tvåa blev Mel Odin som höll bra.

"Fantastiskt härlig häst"

- En fantastiskt härlig häst och jag satt bara och åkte. Nu laddar vi för heatloppet i Romme och sedan längtar jag efter duellen med Lannem Silje hemma på Dannero. Hon är ett unikum så det ska bli roligt, sa Gunnar Melander.

Månprinsen A.M. har tagit sju segrar på åtta starter i år. När han inte vann så kom han tvåa i Elitkampen på Solvalla bakom Lannem Silje. Totalt har den åttaårige hingsten tjänat 4,2 miljoner kronor i karriären.

Enkelt för Ed You – ”Inken” ströks

I tisdagkvällens snabblopp i Bollnäs så kom aldrig Digital Ink till start. Stefan Melanders stjärnhäst var struken för en sårskada.

I stället var det Ed You som var segermogen med ett lopp i kroppen efter en lång vila. Han försvarade innerspåret bakom bilen och efter en snabb öppning kunde Robert Bergh köra väldigt långsamt en bit. Ed You hade sedan inga problem att gå undan till en enkel seger på tiden 1.12,8 över distansen 2140 meter med bilstart.

Gotland lockar

Förstapriset var 100 000 kronor för hästen som delägs av Daniel och Henrik Sedin. Tvåa i mål blev Quid Pro Quo som hade krafter kvar efter ett lopp i rygg på ledaren.

- Han var mycket förbättrad och rappare i dag och blir bara bättre om han får göra två sådana här lugna lopp. Jag funderar på Gotlandslöpningen nästa onsdag, sa Robert Bergh om Ed Yous nästa uppgift.

 

Av Michael Carlsson/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag