Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Längesedan V86 var så lätt att lösa

Foto: Travronden

Vädret var bra.

Det var Johan Untersteiner också.

Men spelmässigt var det en förvånande intetsägande omgång.

417 kronor stannade utdelningen på åttorna på.

Höjdpunkten på kvällen fick vi uppleva redan innan V86-spelet kom i gång, då vi fick se en årsdebuterande Who’s Who i strålande författning på Solvallas V5. Efter en lugn start i tredje invändigt då värste motståndaren Dibaba galopperat i starten, körde kusken Örjan Kihlström till 600 meter kvar och vann till synes åkandes på en 13-tid.

Fjolårets derbyvinnare glänste och jag ser fram emot att se honom i större uppgifter framöver i sommar.

Spelmässigt såg V86-omgången svårlöst ut på förhand då flera av loppen hade favoriter med frågetecken omkring sig. Men resultatet blev till slut sex favoriter och två andrahandare som vinnare. Det var längesedan V86 var så lättlöst.

Till skillnad från spelarna på det stora streckspelet. som inte fick någon vidare återbetalning så var Johan Untersteiner kvällens vinnare. Halmstad-tränaren var optimistisk på förhand med sina båda chanser och han hade klargjort att Sandsjöns Enzo skulle köras offensivt i inledningen. Fyraåringen var ute i Kungapokalskval senast och spurtade bra mot ingen mindre än regerande Kungapokals-mästaren Campo Bahia.

Omgivningen var enklare den här gången och Sandsjöns Enzo visade sig vara ”bara bäst” från utvändigt ledaren.

Untersteiner följde sedan upp med en skicklig kuskprestation när han lyckades hålla undan med sin andra häst Crown Prince W.W. från ledningen.

En fin dag på jobbet för Johan, helt enkelt.

Alonso Ceasar stack ut på förhand i den skiktade femte avdelningen och efter loppet gick det bara att konstatera att det var en häst på plan. Jörgen Sjunnessson forcerade valacken tidigt till positionen utvändigt ledaren och gick sedan undan säkert. Hästen hade inte startat sedan i början av mars, såg lite rund ut om magen och hade ätit mycket gräs enligt tränaren. Men det var inget som stoppade Alonso Ceasar som också var ”bara bäst”.

Gårdagens skrala utdelning bidrar till dubbel jackpott nästa vecka. Då hoppas jag på fler smällar.