Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar efter succén: ”Bengt är inskolad”

Wild Love efter segern i Harper Hanovers
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Bengt Simberg och Anders Lindqvist med Wild Love
Foto: MIKAEL WIKNER / TR Media

Förstapris i Harper Hanovers lopp på Eliloppshelgen.

Andrapris i Jämtlands Stora Pris, en sjundeplats i Norrbottens Stora Pris och över 1,3 miljoner intjänat. 

Det är Wild Loves tre senaste starter. Nu byter hästen tränare. 

– Han har blivit ordentligt inskolad och det är absolut ingen schism, säger Anders Lindqvist och skrattar.

Tränaren Anders Lindqvist och och ägaren Bengt Simberg har rest runt hela Sverige den senaste månaden för att följa sin hästs framfart på Sveriges travbanor. 

– Jag har verkligen haft jättetrevligt på den här Sverigeturnén, det är underbart att vara med Wild Love men man kan ju inte vara här hela tiden. Jag försöker lära Bengt att ta över hela ansvaret sen finns jag med som rådgivare. Han har blivit ordentligt inskolad och det är absolut ingen schism, säger Anders och skrattar.

Vad säger du om Wild Loves prestationer på den här turnén?

– Hon var jättebra i Harper Hanovers och vi är väldigt stolta över den prestationen. Häftigt att vi slog Who's Who, vi såg ju hur bra han var senast. 

– Senast hade hon lite ont i hovarna och kunde inte prestera på topp. Gruset på svenska travbanor är lite grövre än det i Frankrike och jag borde ha bett Kevin gå in på gräset lite mer innan loppet. Det är lätt att vara efterklok.

– Jag vet inte riktigt om man får defilera och göra provstart med skor sen rycka dom till loppet. Men om man får det så borde vi gjort så, det kanske någon läsare kan ge mig svaret då? 

Vad är planerna för Wild Love nu?

– Vi har två drömmar. Årjängs Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial. Bengt är från Värmland och Årjängs vore häftigt. Vi hoppas att startpoängen räcker till Hugo Åbergs.

– Innan det har jag tänkt att hon får en start med skor. Hon är mycket sämre med skor men man måste ta hänsyn till hästen. Kedjan är inte starkare än den svagaste länken. Hon tycker om täta starter och mår bra, hon har otroligt nog faktiskt gått upp i vikt trots de här tuffa loppen.

”Trav är inte bara pengar”

Anders berättar att han inte kommer åka hem till Frankrike direkt utan blir kvar i Sverige ett tag.

– Jag har lovat att vara i Rättvik och vara konferencier på midsommartravet. Jag älskar midsommar i dalarna, och att vara på Rättvik. Efter det är de Hotingveckan i Juli som står på schemat. Det är också bland det trevligaste som finns. Jag vill inte missa de här loppen för allt allt smör i småland.

– Jag älskar att träffa alla eldsjälar på travbanorna. Jag går på trav för att umgås och träffa likasinnade, trav är inte bara pengar.