Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kylin-Blom fortsätter att spöka för spelarna

Foto: LJ / TR Media

Gävle-tränaren Oskar Kylin-Blom har spökat för V75-spelarna två gånger om i december månad.

I gårdagens Klass II-final satte han dit Morotai Degato efter viss dramatik.

Maharajah-sonen Morotai Degato hade kvalat in till finalerna via en blygsam sjundeplats och en tredjeplats i försöken. Poäng som oftast inte brukar räcka för att få vara med. Men den här gången fick man plats då exempelvis försöksvinnare som Gandalf Jaam och Ol Dono Lengai valt att avstå finalen.

I själva loppet löste det sig perfekt. Snabb start, släpp till favoriten Trumpie och sedan luckan som på beställning i början av upploppet. Precis vad som behövdes för att avgöra med ett huvuds marginal. Men det dröjde med resultatet då domarna ville titta på om utvändige Gelatiamo blivit störd då Oskar Kylin-Blom tog sig loss med vinnaren.

Domarna friade den här gången. Helt rätt enligt min (amatörmässiga) bedömning.

Kylin-Blom skrällde ju på V75 med Ella Pace för ett par veckor sedan på Bergsåker som ännu större skräll och kuskformen går det inte att klaga på.

– Det har varit roliga segrar. Jag trodde inte att Morotai Degato skulle öppna så snabbt som han gjorde i dag. När luckan sedan kom så fick jag feeling direkt om att han skulle greja det. 

Hur överraskad var du över segern?

– Bara lite, jag trodde på chans om det skulle stämma. Faktum är att redan när jag köpte honom i våras trodde jag att det kunde vara en blivande V75-vinnare, sade Kylin-Blom när vi nådde honom i bilen på väg hem till Gävle.

Tilläggas bör även att Robert Bergh var på domarnas sida efter V75-2 och inte tyckte sig bli generad när Morotai Degato tog sig loss mot honom.

Oskar dyker upp på V75-spelet redan i samband med Rommes tävlingar på måndag. Men några nya skrällsegrar räknar han inte med.

– Nej, då blir jag förvånad. Men efter nyår hoppas jag att Ella Pace och Morotai Degato kan fortsätta leverera på V75. Sedan har jag många treåringar nästa år och hoppas kunna matcha årets siffror. Det har blivit tre miljoner inkört i år och jag är nöjd med 2020, summerade han.

■ ■ ■

Dramatik blev det även i Guldfinalen. Favoriten Very Kronos behöll ledningen med lätthet sedan Disco Volante vaknat på fel sida och galopperat redan innan starten släpptes i väg.

Därmed borde det ha blivit ett sömnpiller men så blev inte fallet. Erik Adielsson försökte lämna fältet i sista sväng och såg klar ut 150 kvar. Men kort senare såg det ut som att Very Kronos trodde han gjort jobbet färdigt. 

Plötsligt kom storskrällen Floris Baldwin farande från tredje par invändigt och såg hotfull ut. Very Kronos tände om men det var riktigt tight in på mållinjen.

Målfotot var dock med en läpps marginal på Very Kronos sida den här gången.

■ ■ ■

Racing Brodda gjorde sin 40:e start i karriären i går. Efter lite segertorka slog hon till med bravur från åttio meters (!) tillägg och vann smått överlägset på 1.13,6/3 220 meter.

En profilhäst som betyder mycket för tränaren Mattias Djuse. Med 6,3 miljoner på kontot tar man sikte mot ännu en ny säsong på banan.

Dagens man på Solvalla var annars norske Trond Anderssen vars hästar blev tvåa, etta, tvåa och etta på V75-spelet.