Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kval till Elitloppet – på Meadowlands i USA

Förra årets vinnare av Elitloppet, Magic Tonight, och kretsen kring hästen. Till årets upplaga har amerikanerna ett eget kvallopp. Foto: Kanal 75

Kval till Elitloppet på andra sidan Atlanten? Ja, det blir verklighet i år.

Den 8 maj körs ett försök på amerikanska banan Meadowlands i New Jersey.

Sista söndagen i maj möts 16 av världens bästa hästar på Solvalla. Två försök med åtta hästar i vardera heat där de fyra främsta tar sig till final. Väl där väntar ett förstapris på tre miljoner kronor. För att få en plats bland de 16 deltagarna måste man få en inbjudan av Solvallas sportchef Markus Myron - eller att säkra en plats genom att vinna något av de två loppen som på svensk mark genererat en friplats de senaste åren.

"Kostar 15 000 dollar"

Nytt för i år är att amerikanska hästar också kan kvala in till Elitloppet, skriver Travronden.

"Men det är inte gratis att deltaga. Fyra insatser, inklusive startavgift i kvalloppet, går loss på 6 050 dollar, eller drygt 51.000 kronor. Möjligheten finns också att stå över insatserna och köpa in sig i loppet, men då kostar det 15 000 dollar skriver tidningen.
"

Något förvånande körs loppet över 1 810 meter det vill säga 201 meter längre distans än den engelska milen (1 609 meter) som är den klassiska Elitloppsdistansen.
Det förutsatt att minst tio hästar kommer till start, vid ett färre antal är det distansen 1 609 meter som gäller. Skulle det bli färre än sju anmälda hästar till loppet riskerar löpningen att ställas in. Förstapriset uppgår till 75 000 dollar.

Vill inte kommentera

Solvallas sportchef Markus Myron befinner sig på semester och Solvallas tillförordnade vd, Mats Rosén, vill inte kommentera uppgifterna som florerar i media.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!