Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kusken: ”Kommer jag till spets så kör jag där”

Håkan E Johansson har två fina chanser i Kalmar.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Kalmar arrangerar fredagens V64-tävlingar.

Det är jackpot på spelformen och amatören Håkan E Johansson är en av huvudpersonerna i Dagens Dubbel-loppen.

Dagens bästa

2 Ready Häggenäs (V64-2) har gjort två starter hos Per Nordström och han borde bli allt bättre. Nu provar hästen med autostart för första gången på svensk mark men det har fungerat väl i Estland och Jägersrotränaren lär prova mot ledningen. Han är inte beroende av tät och fyraåringen har en bra uppgift på papperet.

Dagens avslag

3 Mega Star ser ut att bli hårt betrodd i V64-avslutningen men han känns bara som en av flera med segerchans. Nioåringen är snabb ut och har perfekt spår men han har inte startat sedan i slutet av oktober och det är inte någon toppform.

Relevanta intervjuer

Håkan E Johansson om 5 Rocky Bear (V64-5):

Det gick snabbt till slut senast och hästen gjorde vad han kunde. Jag var nöjd med insatsen och formen är fin, Rocky Bear känns pigg. Spåret blev passande och han öppnar lite snabbare en bit ut på vingen. Att jag matchat honom över kort distans är tillfälligheter och man ska inte räkna bort min häst.

Håkan E Johansson om 2 Sato i V64-6:

Han fick inte rätt fäste senast och tog några galoppsteg efter 500 meter. I träningen känns allt fint och jag ska sko om hästen till den här starten. Jag kommer att prova från början och kommer Sato till spets så kör jag där men han går även bakifrån. Min häst är bra i grunden och jag tror på lite chans.”