Den första situationen – där Ove A Lindqvist trycker sig förbi Björn Karlsson. Foto: TV12Den första situationen – där Ove A Lindqvist trycker sig förbi Björn Karlsson. Foto: TV12
Den första situationen – där Ove A Lindqvist trycker sig förbi Björn Karlsson. Foto: TV12
Den andra situationen – där hästen framför Ove A Lindqvist galopperar. Foto: TV12Den andra situationen – där hästen framför Ove A Lindqvist galopperar. Foto: TV12
Den andra situationen – där hästen framför Ove A Lindqvist galopperar. Foto: TV12
Björn Karlsson reagerade på Twitter.Björn Karlsson reagerade på Twitter.
Björn Karlsson reagerade på Twitter.

Kuskbråk – efter diskning på V75

Publicerad

Ove A Lindqvist kom först i mål i V75-4 under lördagen.

Då blev han diskad – och av med segern.

– Jag tycker det är en svag bedömning, säger han i TV12-sändningen.

Ove A Lindqvist skrällde stort i V75:s fjärde avdelning. Han hittade ut med Storsjarmören och vann – till endast en procent av strecken. Dock gjorde han det inte på ett schysst sätt enligt måldomarnämnden.

– Vi ser att han sitter i andra spår och 300 meter kvar så trycker han sig ut framför Björn Karlsson. På upploppet blir det också en förflyttning, men det är den som är 300 meter kvar som vi diskar honom för. Han skulle överhuvudtaget inte varit så långt fram, sade Riksdomaren Björn Persson.

Björn Karlsson – som blev trängd – var upprörd.

"Snyggt Ove A, jävligt snyggt", skrev han på Twitter.

https://twitter.com/BKarlsson1/status/876169849797582848

Ove A Lindqvist tyckte dock inte att han gjorde något fel och var märkbart besviken i intervjun efter loppet.

– Vart ska jag ta vägen? Björn Karlsson hade ingenting att köra med. Jag tycker att det var en svag bedömning av måldomaren, sade han.

"Olika bedömningar"

Han spekulerade om att om det hade varit någon annan så hade diskningen inte skett.

– Det är lite olika bedömningar för olika kuskar tycker jag. Hade det varit någon annan kusk på det här hade han nog vunnit, hade det varit någon annan hade han inte blivit diskad, sade han.

Per Skoglund var den som gjorde intervjun, och han sade följande i studion efteråt:

– Ove A Lindqvist är så klart full med adrenalin och är så klart full utav känslor. Och han har ju en poäng i att han inte kan försvinna från jordens yta när hästen framför galopperar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag