Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kuppen till ledningen fällde storfavoriten

Nr 11 Ol Dono Lengai kuppade sig till ledningen
Foto: ATG Live

Ol Dono Lengai och Peter Ingves vann V75-4. 

Det efter att ekipaget visslande snabbt bytte till sig en position längre bak i fältet till ledningen – och sedan höll hela vägen in i mål. 

– Jag tycker att det ganska är så fräckt och modigt, han tar ett initiativ, säger Sandra Svensson

Behind Bars var streckad till 66 procent på V75 men hade inte sin bästa dag. 

En visslande snabb Stepping Moneyboy tog sig till ledningen från start och Carl Johan Jepson var tydlig med att han inte ville släppa den till Peter Untersteiner bakom storfavoriten. Men så kom Peter Ingves i spåren och tog sig med rappa kliv till spets. 

Ett smart drag som gav seger i V75-4. 

– Jag tycker att det ganska är så fräckt och modigt, han tar ett initiativ. Sen kanske han inte trodde att han skulle komma till ledning, men i alla fall förbättra sin position, säger experten Sandra Svensson i TV 12. 

”Drog Svarte Petter helt enkelt”

Peter Untersteiner menade att hästen, Behind Bars, inte hade sin bästa dag. 

Men att han också blev överrumplad av Ingves aktion. 

– Jag har inte kört han innan. Han var lite kantig i travet. Det var ingen riktig studs. Då var det jobbigt att vara utvändigt, säger Peter Untersteiner i ATG Live och fortsätter: 

– Jepson markerade att han inte ville släppa ledningen, då släppte jag ned Ingves framför mig, jag drog Svarte Petter helt enkelt. 

Josef Franzl tränar segerhästen som vann på 1.14,9/ 2640 meter voltstart. Stepping Moneyboy höll till andraplatsen och trea blev Gelatiamo.