Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kunde knappt tro mina ögon på upploppet

Kjell P Dahlströms Minne fick en minst sagt oväntad utgång.

Favoriten Target Kronos fick sin eftertraktade ledning.

Men från dödens slog sig Daniel Redén-tränade stoet In Toto Sund förbi.

Jag trodde knappt mina ögon. Men när det gäller Örjan Kihlström ska man inte bli förvånad. Trots att Target Kronos såg ut som en vinnare i 2 050 meter fick han sträcka vapen mot In Toto Sund som valde att kliva ut i dödens varvet från mål och lämna sin position som sista häst i pärlbandet.

500 meter från mål låg Target Kronos på bettet medan In Toto Sund tappade en längd. Visst har vi sett Örjan Kihlström köra på det sättet förut?

In på upploppet fick dock Kihlström full fart på In Toto Sund som avgjorde på snyggt sätt.

– Det här trodde jag verkligen inte på. Inte någon gång under loppet heller för den delen. Hon är fortfarande lite rund om magen och jag trodde att hon skulle behöva det här loppet. Det är tur att man inte är någon spelare. Efter den här årsdebuten så måste jag tro att hon kommer att kunna växa in i högsta klassen, sade tränaren Daniel Redén.

Face Ribb skrällde

Lutfi Kolgjini hade inga problem med att få iväg Face Ribb på ett bra sätt från ett snävt fjärdespår i V75-1 och då var det bara att söka sig mot ledningen. Han drog konkukrrenterna sönder och samman och vann smått överlägset.

– Christoffer Eriksson som körde senast trodde att de hade vunnit utan galoppen och som han kändes i dag hade han nog rätt. Han var fantastisk, sade Kolgjini.

Det började bra för Lutfi. Men det var slut med det roliga sedan. Djali Boko fick sträcka ut lite för tidigt och fick stumma ben vilket bäddade för 41-oddsaren Order to Fly. El Mago Pellini, nämnde Target Kronos och Rushmore Face brände också.

* * *

Lärlingsloppen älskar jag. Det var full körning över 2 640 meter i går och det gynnade Umberto Axe och Joakim Grandlund (jobabar hos tränaren Jerry Riordan) som sluggade sig fram till målfotosegern närmast före en tapper Albatros D.K. som knäckt ledaren.

– Fy, vad härligt! Jag tror inte folk förstår hur stort det är att vinna på V75. Jag är nästan mållös, sade en rörd segerkusk som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Jag vill se ännu fler lärlingslopp på V75!

En årsdebut med mersmak

Reijo Liljendahl har säkert varit less på snacket om hur trögt det har gått för stallet. Men vi kan nog räknas med en islossning närmaste månaden. I går årsdebuterade Shadow Woodland på bästa sätt genom att leka sig till seger i Gulddivisionen.

– Jag har ju legat medvetat lågt i vinter så det är inte så förvånande att det gått lite trögt. Men den här insatsen lovade i alla fall gott inför framtiden, sade Liljendahl.

Jo, detta var en årsdebut med mersmak. Shadow Woodland vara lämnade konkurrenterna trots att han fick en tryckare under vägen.

Roger Malmqvist har gjort ett mycket bra jobb med Dragster. Snacket i veckan har handlat om att Malmqvist inte har vunnit V75-lopp på länge samt att Dragster aldrig har vunnit två lopp i följd. Men han var lika fin som i årsdebuten och lattjade med motståndet från ledningen. Segertiden skrevs till 1.11,2 med till synes lite krafter kvar.

Och i finalen kommer väl snacket att gå igen. Om att det är för långt för Dragster med 2 140 meter...