Kul den offensiva taktiken bar frukt

Publicerad

Vansinnesöppning.

Men vann ändå.

Rose Mary var urtapper.

Det bjöds på fartfest på Jägersro. Eller vad sägs om 1.06,6 (ja, ni läste rätt) de första 500 meterna över medeldistans. Och det för ett sto i blott femte starten.

Det var fallet för urtappra Rose Mary. Lutfi Kolgjini kom tidigt upp på utsidan och testade rejält för spets, men André Eklundh svarade bestämt.

Öppningen blev som sagt våldsam och Restless Face var låååångt efter i mål efter en alltför offensiv styrning.

Vinnaren var desto bättre och kul att se att den offensiva taktiken bar frukt. Många andra kuskar hade släppt i det läget när Kolgjini kom farandes. Stora plus till både häst och kusk.

– Jag fick en sån utskällning av ”Ludde” på första långsidan för att jag svarade spets. Man kan väl säga att jag gav svar på tal. Jag trodde inte att det skulle gå efter den öppningen. Skönt att vi höll undan när jag stod på mig, sa segerkusken.

André Eklundh är en skicklig yrkesman. Helt klart underskattad om ni frågar mig.

Gladast på Solvalla? Utan tvekan André Bood vars Super Photo Bood chockade V86-spelarna. Hans häst överlät tidigt kommandot till storfavoriten Volocity de Vie. Men när dennes galopp kom som ett e-mail i inkorgen fick Super Photo Bood plötsligt chansen invändigt – och då var det inget snack.

Very Kronos årsdebuterade på allra bästa vis. Körande Erik Adielsson lät som ett barn på julafton efteråt. Något att bita i för kullkamraterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag