Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kul den offensiva taktiken bar frukt

Vansinnesöppning.

Men vann ändå.

Rose Mary var urtapper.

Det bjöds på fartfest på Jägersro. Eller vad sägs om 1.06,6 (ja, ni läste rätt) de första 500 meterna över medeldistans. Och det för ett sto i blott femte starten.

Det var fallet för urtappra Rose Mary. Lutfi Kolgjini kom tidigt upp på utsidan och testade rejält för spets, men André Eklundh svarade bestämt.

Öppningen blev som sagt våldsam och Restless Face var låååångt efter i mål efter en alltför offensiv styrning.

Vinnaren var desto bättre och kul att se att den offensiva taktiken bar frukt. Många andra kuskar hade släppt i det läget när Kolgjini kom farandes. Stora plus till både häst och kusk.

– Jag fick en sån utskällning av ”Ludde” på första långsidan för att jag svarade spets. Man kan väl säga att jag gav svar på tal. Jag trodde inte att det skulle gå efter den öppningen. Skönt att vi höll undan när jag stod på mig, sa segerkusken.

André Eklundh är en skicklig yrkesman. Helt klart underskattad om ni frågar mig.

Gladast på Solvalla? Utan tvekan André Bood vars Super Photo Bood chockade V86-spelarna. Hans häst överlät tidigt kommandot till storfavoriten Volocity de Vie. Men när dennes galopp kom som ett e-mail i inkorgen fick Super Photo Bood plötsligt chansen invändigt – och då var det inget snack.

Very Kronos årsdebuterade på allra bästa vis. Körande Erik Adielsson lät som ett barn på julafton efteråt. Något att bita i för kullkamraterna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!