Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kul att fransmännen tagit efter oss i Sverige

Den senaste veckan har jag varit i Frankrike och kollat på hästar och jag måste säga att det är ett härligt utbud man har att välja på.

Jag började veckan i Pornichet som sedan två år tillbaka har en nybyggd travanläggning i staden och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad av vad de åstadkommit. Bygget kändes modernt och det var en trevlig atmosfär. Publiken kändes verkligen harmonisk och glad över att vara på plats. Det var ingen stress mellan loppen (30 minuter) och saker och ting fick ta sin tid.

* * *

Det var även kul att se att de tagit efter oss i Sverige och jobbade med sponsorer i loppen.

I onsdags var det ett annat upplägg som jag aldrig tidigare varit med om. Vi började dagen med att kolla på tvååringar som kvalade samtidigt som det serverades en härlig buffé på publikplats.

På kvällen var det sedan dags för auktion och jag måste säga att det var riktigt fint ordnat.

Det enda man kan anmärka på var väl att det inte var någon riktig bredd på talangen som erbjöds. Det fanns några riktigt fina toppar men i övrigt var det lite sisådär.

"Tråkigt med drivningarna"

En annan tråkig grej att se var drivningarna på en del av tvååringarna. Jag kan tycka att man tar lite för lätt på den frågan i Frankrike. Det blir för mycket.

I Sverige gör vi det betydligt bättre. Driver man en unghäst får hårt i ett kvallopp här hemma så får man inte godkänt oavsett vilken tid man kör.

Åbys banveterinär Anders Bergqvist borde resa ut i världen och försöka rädda alla djur i stället för att stå på Åby travbana och leta efter förseelser som inte finns.

Det finns inga som behandlar djuren bättre än vi svenskar. Det är bara att ta en titt på resten av världen och jämföra.

Mina tankar om morgondagens V75-omgång:

V75-1: Jag börjar med att förorda ett singelstreck på 6 Takethem. Han har fått ett bra spår och han är den som gillar distansen mest av de som ställer upp i loppet.

V75-2: Favoriten 3 Smokey Herman har verkligen tänt till barfota. Distans och förutsättningar talar väldigt mycket för honom.

V75-3: 15 Steinfaks har varit riktigt bra och är en sund favorit. Jag tror att han helt enkelt är för bra för de andra.

V75-4: Favoriten 14 Lotuscherie har varit ifrån länge och fått ett lopp i kroppen. Formen är säkert inte på topp. Bra garderingbud finns i 3 Pandora Face, 12 Beverly Boulevard och 15 Ariane d'Atout.

V75-5: 3 Othello Face har varit riktigt bra i två starter och har bra förutsättningar här. Det känns som att det kan bli en del gasning i det här loppet. Mitt råd är att spika Othello eller ta med alla.

V75-6: Öppet lopp. 1 Oki Doki Face är nog en bra favorit och kan vinna loppet. Se upp för 3 Västerbo Exact och 7 Gambino Degato.

V75-7: Jag tycker vi går på en fräck spik här och singelstreckar 3 On Track Piraten. Här kan det bli ledningen runtom.