Krossen: Redéns stjärna vann enkelt i Frankrike

Publicerad

Daniel Redén drog en lättnades suck på Vincennes läktare efter Prix de Bourgogne. 

Propulsion vann nämligen loppet hur enkelt som helst. 

– Han såg helt fantastik fin ut. Det blev ju lite fransk körning, men Örjan kändes riktigt säker. Oj, oj vilket intryck! säger Mohammed Malla i ATG Live.

Det som kallas världens tuffaste travlopp, Prix d'Amérique, kan bli roligt för svensklägret.

Under söndagen hade nämligen Propulsion uppvisning i Prix de Bourgogne. 

För Travronden kommenterar tränaren Daniel Redén insatsen: 

 – Jag har känt att hästen börjar komma i bättre form hela tiden, men han är absolut inte i toppform. Tanken är att den ska komma i slutet av januari. Nu har vi kvalat in till Prix d'Amérique och nu kommer han att få ett snällt lopp i Prix de Belgique och då kommer han förhoppningsvis vara i topp, toppform till slutet på januari. Lionel gjorde också ett bra lopp. Han satt fast i ryggar och hade allt kvar över mål. Jag är jättenöjd med honom också, säger Daniel Redén.

I och med segern är Propulsion dessutom klar för Prix d'Ameríque.

"Vilket intryck!"

I ATG Live var experterna i upplösningstillstånd. 

– Roligt att se Propulsion tillbaka och han såg ju stark ut i målgången också! Han sparade huvan, så man kan nog anta att det fanns en del krafter kvar, säger Daniel Olsson i ATG Live. 

Den franske superstjärnan Bold Eagle fick sin lucka, och spurtade vasst, men var aldrig riktigt nära. 

"Bold Eagle torskar"

Patrik Fernlund, expert i ATG Live, menade att det var positiva vibbar inför Prix d'Amerique. 

– Bold Eagle torskar ju i år! Hur ska han kunna slå Propulsion och Readly Express? Det kokar i mig nu alltså! Nej du, Bold Eagle, nu får du rycka upp dig om du ska slå svenskarna i år, säger Patrik Fernlund. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag