Krossade motståndet från ”dödspositionen”

Publicerad

Unique Juli fick ett rejält tufft lopp utvändigt om ledaren.

Men det spelade ingen roll – hon vann hur lätt som helst ändå.

– Ston brukar inte göra sådana här lopp. Men det här var stenbra! säger Micke Nybrink i TV12. 

In Toto Sund tog enkelt hand om ledningen i Stoeliten. Och då trodde nog många att loppet var över.

Särskilt eftersom loppets favorit Indoor Voices hamnade i tredje invändigt från sitt innerspår.

Men Hans R Strömbergs Unique Juni ville annat. Och trots ett lopp i ”dödens” vann hon på 1.11,2/1 640 meter autostart.

– Hon är alltid lite underskattad Unique Juni. Hon är bättre än vi tror.

– Hon är verkligen bra och kommer klara sig väldigt bra i Stoeliten. Det ser vi ju om inte annat här, där hon springer 1.11,2 på ett väldigt fint sätt. 

”Mådde bra hela vägen”

I sulkyn satt Kaj Widell – som tidigt såg ut som att han var säker på vinst. 

– Jag mådde bra hela vägen. Jag rörde lite på tömmarna 500 kvar, och då fick jag tag på henne. Då kände jag att de ska vara riktigt bra för att slå henne, säger han. 

– Jag har vunnit med henne från dödens förut. Så fin som hon var förra veckan så kände jag att hon skulle bli svårslagen. Jag har 1.10,1 sista tusen meterna. En kanonprestation! 

”Han vet vad han gör, den gubben”

Han passade även på att hylla hästens tränare Hans R Strömberg, som kanske är mest känd för sin affischhäst On Track Piraten. 

– Jag vet inte vad Hans gör riktigt. Men något gör han rätt.. Hästarna springer så fint, de kränger ingenting. Han vet vad han håller på med, den gubben. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag