Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiserade starttiden på V75 blir kvar över 2020

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD / TR Media/KANAL 75

Tävlingsstrukturen för 2020 är klubbad.
Och i ett pressmeddelande meddelar Svensk Travsports styrelse, bland annat, att V75-tävlingar fortsatt kommer att starta klockan 16.20 trots tidigare kritik. 

Den sena starttiden på V75 har fått motta en hel del kritik från såväl aktiva som hästägare och spelare. 

Många har velat ha tillbaka den ”gamla” starttiden som i stället för 16.20, innebar att V75-tävlingarna startade klockan 14.30. 

Men under måndagen meddelade Svensk Travsports styrelse tävlingsstrukturen för nästkommande år – och då står det klar att den sena starttiden för V75 kvarstår. 

”Attraktiv sändningstid” 

Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola motiverar beslutet med att såväl V75 och V86 behöver nå ut till en bred publik. 

– V75 med vidhängande Svenska Travligan visas året runt på en mycket attraktiv sändningstid mellan klockan 18 till 19 på lördagskvällar i Sveriges största tevekanal TV4. Tävlingarna når en bred publik och har stor betydelse för att skapa intresse för travsporten. Den exponeringen är unik i världen och den ska vi vara mycket rädda om. Onsdagarna är vår näst bästa dag och Xpress-konceptet utvecklas positivt, säger hon på förbundets hemsida.

Vidare menar hon att beslutet är enigt och för travsportens bästa:

– Det är vårt ansvar att travsporten fortsatt ska vara en stor professionell verksamhet, där många människor ska kunna ha travsporten som yrke i olika former. Då krävs en stabil ekonomi med stora intäkter.   

Solvallas huvudtävlingsdag blir onsdagar 

Näste nyhet som förbundet meddelar är att Solvalla byter huvudtävlingsdag från tisdag till onsdag. 

Och har fortfarande huvudansvaret för onsdagarnas V86 Express: 

– Tisdagarna har inte blivit den framgång Solvalla siktat på, trots att banan gjort ett bra jobb och verkligen försökt. Att Solvalla går tillbaka till onsdagar tror jag stärker både sport och spel. Med V86 följer ett medialt fokus och allmänt intresse som är svårt att skapa en vanlig vardagskväll, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.