Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kriteriet i helgen är ett av de bästa som körts

I bland var det bättre förr. 

Men långt från alltid. 

Kriteriet i helgen är ett av de bästa som körts.

Vi börjar med det trista, som borde varit en höjdare. 40 000 i förstapris på ett rikslopp i morgon kväll. För Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb. Jag hade kunnat förstå det om loppet kördes på Lindesberg. Men så här borde det inte vara på Solvalla.

Klart att han vinner då. Han ska ju starta i VM-loppet sen.

Eller? Jag är lite inne på att Daniel Redéns häst kan utmana jättefavoriten. Canari Match från spår ett. Samtidigt som Jerry Riordans häst ska ha ett lopp i kroppen.

Och har Ringostarr Treb ens tävlat om så lite pengar nån gång?

***

På söndag är det bara roligt, för oss som älskar hästar. Då körs de största treårsloppen, Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav-Oaks. Ni vet att jag tycker att treåringarna är bättre än fyraåringarna. Som tvååringarna är bättre än treåringarna i USA. En del ägare har för bråttom med sina unga stjärnor och vill vara med överallt för tidigt. Men jag tror att en del av de här hästarna kommer vara med i Elitloppet om något år.

***

KRITERIET: 

Min ranking: 

5. Cab Lane, 4. Campo Bahia, 3. Attraversiamo. Outsider: 2. Betting Gangster.

De rycker skorna på Cab Lane och Jorma Kontio har 11 000 segrar i ryggen, så jag tvekar inte på vem jag tippar etta. Men det finns en massa andra också. Address Book är en ruggigt läcker häst som de ska ta av skorna på runt om. Fyra av Kriteriehästarna har sålts på auktion: Forfantone AM för 2,7 miljoner, Rudisha 2,4 miljoner, Betting Gangster 500 000, Staro Mcmillan 425 000.

Övriga fick folk inte chansen att köpa. Men de som såldes var riktigt dyra. Inte den prisklass jag brukar handla, det här är superstammar och det är nog ingen billig häst som vinner Kriteriet.

OAKS: 6. A Sweet Dance, 3. Conrads Rödluva, 10. Global Vintage. Outsider: 11. Adorable Lady.

Här är det inget snack, vi håller på Johnny Takter med favoriten. Bästa hästen och nu stoppas han inte av administrativt tjafs.

***

Det kanske inte blir 49 000 som när AIK och Hammarby spelade på Friends Arena. 

Men bor man i Stockholm och gillar trav, då ska man inte missa den här dagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!