Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristian Huselius: "Han skiter i det"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Tellmeastory fick en stenhård resa i Derby Trial på Jägersro.

Veijo Heiskanen släppte dessutom ut favoriten över upploppet – men vann ändå enkelt.

– Han skiter i att han har favoriten, som kommer ut, i rygg. För han litar så mycket på sin starka och rejäla häst, säger Kristian Huselius i TV12

Tellmeastory gick fram i "dödens" efter ett varv. Men trots det tuffa löpningsförloppet var Veijo Heiskanens fyraårings starkast över upploppet i Derby Trial under lördagen.

Nu hoppas Åbytränaren att det talangen vara en häst för derbyt.

– Jag märkte direkt att det här var en riktig häst. Får han vara frisk och hel kan han vara en häst för Derbyt. Det är enda loppet han är anmäld till, säger Veijo Heiskanen.

"Det är underbart"

Tipsexperten, och tidigare hockeyproffset, Kristian Huselius var mycket imponerad efter segern.

– Det är underbart! Veijo Heiskanen, han skiter i att han har favoriten i rygg, som kommer ut, bakom. För han litar så mycket på sin starka och rejäla häst, säger Kristian Huselius i TV12.

Det var alltså loppets favorit, Breidabliks Nubbe, som fick ett lopp i rygg ledaren och sedan fick "fritt" över upploppet.

- Lugauers häst får ju ett fantastiskt lopp, och får komma ut, men Tellmeastory bara tågar undan, säger Kristian Huselius.

Tränaren själv började tro på seger redan under förmiddagen.

– Jag anade det när jag åkte hemifrån, att det skulle gå. De skulle få vara bra för att slå honom tänkte jag. Jag körde på säkert från start och hoppades att det skulle bli bra fart, men så blev det inte och då fick jag ge mig i väg, säger Veijo Heiskanen.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.