Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Kristian Huselius: "Han skiter i det"

Publicerad

Tellmeastory fick en stenhård resa i Derby Trial på Jägersro.

Veijo Heiskanen släppte dessutom ut favoriten över upploppet – men vann ändå enkelt.

– Han skiter i att han har favoriten, som kommer ut, i rygg. För han litar så mycket på sin starka och rejäla häst, säger Kristian Huselius i TV12

Tellmeastory gick fram i "dödens" efter ett varv. Men trots det tuffa löpningsförloppet var Veijo Heiskanens fyraårings starkast över upploppet i Derby Trial under lördagen.

Nu hoppas Åbytränaren att det talangen vara en häst för derbyt.

– Jag märkte direkt att det här var en riktig häst. Får han vara frisk och hel kan han vara en häst för Derbyt. Det är enda loppet han är anmäld till, säger Veijo Heiskanen.

"Det är underbart"

Tipsexperten, och tidigare hockeyproffset, Kristian Huselius var mycket imponerad efter segern.

– Det är underbart! Veijo Heiskanen, han skiter i att han har favoriten i rygg, som kommer ut, bakom. För han litar så mycket på sin starka och rejäla häst, säger Kristian Huselius i TV12.

Det var alltså loppets favorit, Breidabliks Nubbe, som fick ett lopp i rygg ledaren och sedan fick "fritt" över upploppet.

- Lugauers häst får ju ett fantastiskt lopp, och får komma ut, men Tellmeastory bara tågar undan, säger Kristian Huselius.

Tränaren själv började tro på seger redan under förmiddagen.

– Jag anade det när jag åkte hemifrån, att det skulle gå. De skulle få vara bra för att slå honom tänkte jag. Jag körde på säkert från start och hoppades att det skulle bli bra fart, men så blev det inte och då fick jag ge mig i väg, säger Veijo Heiskanen.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag