Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommer tillbaka – efter storbråket i fjol

Foto: Malin Albinsson / TR Media

Fjolårsvinnaren Delia du Pommereux kommer för att försvara sin titel i Paralympiatravet.

Det klargjorde Jon Walter Pedersen efter söndagens Criterium de Vitesse.

– Det verkar som att kretsen kring hästen vill komma till Åby, det är jättekul, sade Åbys sportchef sedan hästen spurtat in som femma.

I fjol tog hon skalpen på självaste Face Time Bourbon.

I vinter har Delia du Pommereux inte varit lika framgångsrik på Vincennes.

Men travvärldens kanske spurtstarkaste sto visade gryende storform som tvåa i Prix de France och svarade för ett vasst upplopp i skymundan som femma i söndagens storlopp i Cagnes-sur-Mer.

För Jon Walter Pedersen var intrycket tillräckligt för att överlämna en inbjudan till Paralympiatravet – Sverige första miljonlopp för säsongen som avgörs på Åbytravet 7 maj.

– Jag har precis bjudit in Delia du Pommereux till Paralympiatravet. Hon spurtade jättebra och bevisade att hon kommer med bra form. Det verkar som att kretsen kring hästen vill komma till Åby, det är jättekul, konstaterade Pedersen några minuter efter målgång i Frankrikes största sprinterlopp.

”Kommer tillbaka med stor glädje”

Hästens tränare Sylvain Roger bekräftade uppgifterna.

– Jag är lycklig att hästen var så bra idag. Hon tappade lite mark i tempoväxlingen i sista sväng, men gick strålande över upploppet. Jag kommer tillbaka till Åby med glädje, sade Roger vars sto spurtvann Paralympiatravet i stor stil i fjol – den enda start hästen gjort på svensk mark.

Men det var andra tongångar i fjol.

Hästens ägare Noël Lolic rasade mot de svenska reglerna som bestraffade kusken Eric Raffin med 15 000 kronor i böter för felaktigt bruk av körspö.

– Vi kommer aldrig återvända till Sverige. Jag är mycket upprörd över Eric Raffins orättvisa bestraffning. Beslutet är fattat, sade Lolic då  till Equidia.