Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
 Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Kolgjinis stjärna hade uppvisning

Publicerad

Det var hedershästen Spring Eroms sista lopp i karriären.

Men Lutfi Kolgjinis Dante Boko stal showen. 

– Det är en jävla härlig häst. En riktig king! säger segerkusken, och tränaren, Lutfi Kolgjini.

Dante Boko hade lekstuga i Gulddivisionen på Halmstad. Trots att det är slutet på december gick hna i mål på 1.10,7/1640 meter auto. 

– Det är en jävla härlig häst. En riktig king! På sista långsidan hade det runnit ut lite vatten på banan, och då tvekade han lite. Då valde jag att dra på bara, så han fick upp fokus, säger tränaren och kusken Lutfi Kolgjini.

"Håller väldigt bra"

Han fick medhåll från TV12-experten Sofia Aronsson.

– Det var inte många som kunde ta någonting när Ludde kör på så hårt, och hästen håller farten hela vägen in i mål, säger Sofia Aronsson i TV12. 

– Det är ändå december vi pratar om, och hästen håller väldigt bra. Det var en kraftdemonstration, säger Sofia Aronsson. 

Nu blir nästa start på kolstybben i Paris. Han ska nämligen vara med i Prix de 

– Vi har haft ett sådant upplägg, att han haft en månad mellan starterna. Nu siktar vi mot Prix du Luxembourg i Paris. 

Något TV12:s expert Micke Nybrink ser fram emot: 

– Han kan nog springa fort där också, säger han med ett skratt. 

Spring Erom hyllades

Loppet var också hedershästen Spring Eroms sista lopp. Och efter loppet hyllades han på hemmabanan Halmstad.

Foto: TV12

– Jag känner mig bara glad faktiskt. Inte för att han ska sluta, men för allt det han gett mig under de här fyra åren jag tränat honom, säger Dan Widegren.

– Han har fysiken, inställningen och det är levnadsglad häst. Han älskar att göra det, så enkelt är det, fortsätter han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag