Foto: Malin Albinsson / KANAL75
 Foto: Malin Albinsson / KANAL75

Kolgjini: "Jag trodde att han skulle ge sig"

Publicerad
Uppdaterad

Det blev stenhård körning mellan favoriterna i gulddivisionen på Halmstad. 

Någon favoritseger blev det dock inte. 

I stället var jätteskrällen 7 Rocky Winner starkast på upploppet. 

– De körde stafett där framme och det gynnade oss, säger kusken Peter Ingves till TV12 efter loppet. 

Allt såg länge ut att handla om favoriten Jairo och andrahandsfavoriten Olympique Kronos när det var dags för Guldivisionen på Halmstad. 

Hästarna körde intensivt om ledningen och hade länge flera meter bak till övriga i klungan. 

Körningen tog dock hårt på båda – och när det väl var dags för upplopp var krafterna slut. 

"Det var ett rivigt lopp" 

Det kunde övriga hästar utnyttja, och till slut blev det 2-procentaren Rocky Winner som tog hem loppet. 

– Det var ett rivigt lopp i alla fall. De körde stafett där framme och det gynnade oss, säger vinnarkusken Peter Ingves i TV12:s sändning efter loppet. 

"Jag trodde han skulle ge sig"

Mycket fokus var det annars på kuskarna Lutfi Kolgjini och Joakim Lövgren efter loppet – som båda vägrade släppa jakten på ledningen. 

– Jag trodde han skulle ge sig efter ett par hundra meter men det gjorde han inte. Var och en kör sin häst och nu blev det fel för båda. Jag hade kunnat släppa också men det var jag inte så intresserad av, säger en besviken Kolgjini efter loppet. 

Joakim Lövgren och sin sida var enligt TV12:s reporter Matteus Lillieborg inte på rätt humör för att lämna någon kommentar i sändning efter loppet – men bjöd i alla fall på följande: 

– Hans enda kommentar var: Nu kör vi nya lopp, berättar Lillieborg. 

Skrällsegern höjde utdelningen rejält på V75. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag