Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolgjini: ”Det är årets bästa lopp i Norden”

Adrian Kolgjini och Tae Kwon Deo
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Tae Kwon Deo med Adrian Kolgjini i sulkyn
Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Publikfesten uteblir vid årets Hugo Åbergs Memorial.  

Men det ser ändå ut att bli något extra – och Adrian Kolgjini är laddad inför loppet.  

– Jag tycker att det är det bästa loppet som har körts i Norden i år, säger 27-åringen. 

Hugo Åbergs Memorial brukar vara synonymt med folkfest och vid den här tidpunkten brukar familjen Kolgjinis gård i Vomb vara översvämmat med folk. Alltifrån hästägare till internationella gäster vill få sig en närmare titt på den mäktiga träningsanläggningen.  

I år är det som för många andra annorlunda. För Adrian Kolgjini är det viktigt att fokusera på rätt saker. Under tisdagskvällen kör han stallets stjärna Tae Kwon Deo i miljonloppet och då skadar inte lite lugn och ro i uppladdningen. 

– Det är klart att det underlättar för mig som är aktiv och ska prestera. Vi kommer vara helt själva i stallet. Det är klart att man verkligen saknar hästägarna och sina vänner som brukar vara där för att stötta och se det här. Man saknar det enormt men det kommer att bli lättare att prestera, säger Adrian Kolgjini. 

Orden om stjärnan: ”Ett osynat kort”

Jägersro representeras förutom av Kolgjini även av Conrad Lugauer med Campo Bahia och Joakim Lövgren och hans Racing Mange. Ett av loppets utropstecken är också fyraåriga obesegrade talangen Ecurie D. som tränas av norrmannen Frode Hamre. 

– Ecurie D. är ett osynat kort. Man vet inte hur bra han är. Nu ska han ut mot världseliten och det finns ett par härdade, rätt så etablerade hästar på framspåren som jag tycker i förstahand är motbuden. 

– Jag tycker att det är det bästa loppet som har körts i Norden i år. Det måste jag säga. Det är extremt spännande hästar och många osynade kort. Det är verkligen ett sevärt lopp. 

”Känslan är väldigt god”

I senaste starten vann Tae Kwon Deo Kalmarsundspokalen trots spår tolv på fina tiden 1.09,6/1640 meter – och lita på att de kommer väl förberedda. 

– Vi har fått ett bra läge så vi har inte förlorat på förhand i alla fall. Känslan är väldigt god. Det är en lugn stämning runt allting. Jag är jävligt trygg med vart jag har min häst, allt ser bra ut. 


Hugo Åbergs Memorial 2020 – så startar hästarna

1. Cokstile – Wim Paal

2. Tae Kwon Deo - Adrian Kolgjini

3. Milligan’s School - Ulf Eriksson (Stefan Melander)

4. Double Exposure - Örjan Kihlström (Daniel Redén)

5. Vitruvio - Björn Goop

6. Racing Mange - Joakim Lövgren

7. Campo Bahia - Marc Elias (Conrad Lugauer)

8. Zarenne Fas - Tom Erik Solberg (Jerry Riordan)

9. Ble du Gers - Jos Verbeek (Frode Hamre)

10. Ecurie D. - Erik Adielsson (Frode Hamre)

Förstapris: 1 609 000 kronor